شرايط ذبح شرعي از ديدگاه فريقين
اسلام دين جامع و كاملي است كه براي همه مسائل زندگي ، برنامه و احكام مربوط به آن را بيان نمود و هيچ واقعه اي را بدون حكم رها نكرده است ، از جمله ي آن برنامه ها ، احكام تغذيه ي صحيح و سالم بوده ، كه مسئله حليّت گوشت و احكام مربوط به آن ، يكي از موارد تغذيه سالم است ، كه نظر فقهاء در مسئله شرايط واحكام حليّت گوشت، متفاوت است از اين رو پژوهش حاضر در پي پاسخ به اين سؤال است كه نظر فقهاي اماميه و اهل سنت در شرايط ذبح شرعي چيست؟ به عبارت ديگر چه تفاوت هايي بين مذاهب اسلامي (اماميه و اهل سنت ) پيرامون اين موضوع وجود دارد ؟ نگارنده به روش تحليلي – توصيفي با مطالعه ي كتب ، مقالات مرتبط و... به اين نتيجه دست يافت كه در پنج شرط اساسي ذبح كه عبارتند از اسلام ذابح ، تسميه ، استقبال ، قطع رگها و ابزار ذبح بين فقهاي پنج مذهب اماميه ، مالكي ، حنفي ، شافعي و حنبلي اختلاف نظر وجود دارد .در برخي شرايط نظرات به هم نزديك ، ولي در برخي ديگر مانند اسلام ذابح و ابزار ذبح ،اختلاف چشم گيري بين آنان وجود دارد. اگر چه دلايل اقامه شده از طرف فقهاي اماميه بر وجوب مسلمان بودن ذابح و آهني بودن ابزار ذبح در حال اختيار ، كافي و تام نبوده است ولي با توجه به آثار وضعي كه غذا بر روح انسان مي گذارد ، نظرات آنان بسيار محتاطانه بيان شده و موافق با احتياط مي باشد و استفاده از ابزار آلات جديد براي ذبح با رعايت شرايط ذبح و بكارگيري دستگاه هاي كه عمليات ذبح را يك جا انجام ميدهند ، جايز مي باشد.
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : مازندران
- : بابل
- : الزهراء«س»