نقد و بررسي عرفان حلقه ( عرفان كيهاني)
عرفان حلقه، يكي از عرفانهاي نوظهوري است كه بر اساس مباني هستي شناسي، راهنماشناسي و فرجام شناسي خاصي شكل گرفته است. اين سه مبنا ناظر به اصول اساسي دين اسلام نيز ميباشد. نقدهايي كه بر عرفان حلقه خواهيم داشت، متناظر به اين سه مبناست. علاوه بر اين در آموزههاي عرفان حلقه تشويش و تناقضات بسياري ديده ميشود كه در ضمن پايان نامه به آن پرداخته شده است. فرضيهي تحقيق پيش رو عبارت است از ؛ - عرفان حلقه در هر سه مبنا دچار كژي و انحرافاتي در حوزههاي اعتقادي به خصوص در مقولهي مبدأ و معاد ميباشد.
نوشتار حاضر با روش توصيفي- تحليلي- انتقادي تحقق پيدا كرده است و آن چه اين تحقيق بر اساس مباني آموزههاي اصيل اسلامي بدان دست يافت، به حاشيه رانده شدن خداوند در اثر اعتقاد به شبكهي شعور كيهاني در بعد هستي شناختي و نفي توحيد ربوبي است. اشكالاتي در زمينهي توحيد خالقي و توحيد در ذات نيز بر عرفان حلقه وارد ميگردد.
همچنين در مبناي راهنما شناختي با توجه به نظريهي شبكهي شعور كيهاني، مسئلهي نبوت و ملحقاتش مانند چگونگي دريافت وحي و ابلاغ آن و ادعاي اعجاز مواجه با اشكالات مبنايي و بنايي است. در بعد فرجام شناختي، نقد محوري بر اساس باور به نوعي تناسخ در عرفان حلقه شكل گرفته است.
- : سطح3
- : فلسفه اسلامي
- : قم
- : قم
- : معصوميه