نقش غذای حلال و حرام در سعادت و شقاوت انسان
توجه به غذاي حلال و حرام يكي از ضروري ترين امور در زندگي انسان مي باشد،زيرا تأثيراتي كه از آن به جا ميماند درسعادت و يا شقاوت او اثر مستقيم خواهد داشت. تاجايي كه مي توان گفت: غذاي حلال در روح و قلب انسان اثر نيكو و غذاي حرام درآنها پيامد مخربي به وجود ميآورد. و باخوردن حتي يك لقمه ي حلال ياحرام اين اثرات وپيامدهارابه نحو محسوس حس مي نمايد.
آنچه مسلم است اينكه غذا هم درجسم انسان اثر ميگذارد و موجب رشد آن مي گردد، وهم در روح تاثيرگذار ميباشد. همانطور كه غذاي سمي جسم را مسموم ميكند، غذاي حرام نيز روح را آلوده ميسازد و در سنگيني، كدورت و كسالت قلب و عبادات و ساير اعمال به خوبي مشهود است.
درهمين راستاهدف اين پايان نامه، معرفي غذاهاي حلال و حرام از منظر قرآن و روايات است تا در سايه اين معرفي مشخص گردد كه خوردن آنها چه پيامدهايي (در لقمه حرام) و اثراتي (در لقمه حلال) در تكامل وعدم تكامل انسان خواهد داشت؟ كه درآن به بررسي انواع خوردني ها ونوشيدنيها (اطعمه واشربه)، كسب و درآمدهاي حلال وحرام پرداخته شده. وازآنجايي كه قصد است بيان شود كه لقمه ي حلال وحرام تاثير مستقيمي در سعادت وشقاوت انسان دارد، اين نظر و هدف كلي درقالب اثرات و پيامد غذاهاي حلال وحرام آورده شده است. تا انسان به اين مهم برسد، كه بايد در غذايي كه ميخورد، دقت لازم راداشته باشد و چنانچه شارع خوردن غذايي را حرام نموده، حتماً مفسده اي درآن نهفته و اگر از جانب خود آن را حلال دانسته وخورده شود ، موجب شقاوت دنيا و آخرتش مي گردد.
لقمه حرام از اصليترين هلاك كنندهها و موانع انسان براي رسيدن به سعادت محسوب ميشود.مقابلش غذاي حلال، كه جان وتن را باهم راضي و خشنود ميسازد. تا جايي كه يك لقمه حلال از نظر حفظ سلامت و نشاط بدن و روح چنان مؤثر است كه صدها لقمه حرام به پاي آن نميرسد.
كليد واژه ها: غذا،حلال،حرام،سعادت،شقاوت
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : تهران
- : كوثر