حقوق جنسی زوجه از منظر فقه امامیه
چكيده:
غريزه جنسي يكي از غرايز نهفته در وجود انسان و حيوان است با اين تفاوت كه عملكرد قواي جنسي در حيوان محدود به زمان خاصي است اما انسان در تمام طول زندگي با اين غريزه سر و كار دارد و ارضاي آن با برقراري رابطه جنسي مقيد به زمان نيست. دين مبين اسلام كه توجهي همه جانبه به وجود انسان دارد به منظور قرار دادن وي در مسير تكامل تا رسيدن به جايگاه اشرف مخلوقات، مقرراتي بر نحوه كاركرد غريزه جنسي حاكم گردانيده و ارضاي اين غريزه را صرفاً در چارچوب عقد نكاح مشروع دانسته است.
شارع مقدس در چار چوب نظام خانواده برا ي زوجه و زوج حقوق و احكام جنسي تعيين كرده است و رعايت اين حقوق جنسي را از سوي زوجين ضروري دانسته است، تا هر دوبتوانند به اين غريزه خدادادي پاسخ مشروع و درست بدهد. از آنجا كه اين حقوق و تكاليف توسط قدرت لايزال الهي تعيين شده است بدون هيچ افراط و تفريطي كمك مي كند تا اعضاي خانواده هر كدام به سوي تكامل و قرب الهي نزديك شوند.
مهمترين حقوق جنسي زوجه حق قسم و حق مواقعه و حق مضاجعه و حق عزل مي باشد كه هر كدام داراي احكام و قواعد خاص خود مي باشد. زوج نيز همچون زوجه حقوقي همچون حق مواقعه و تمكين دارد كه در كتب فقهي به تفصيل به بررسي قواعد و احكام آن پرداخته شده است.
عدم رعايت حقوق جنسي همچون ديگر حقوق آسيبهاي سنگيني را براي خانواده وجامعه دارد ، پس حاكم شرع موظف است براي مسئله نشوز از وظايف زناشويي نيز راهكارهايي را پيش بيني كند و آن را در جامعه اسلامي به مرحله اجرا برساند. از جمله اين راهكارها مي توان به اجبار حاكم ، طلاق، جرم انگاري اشاره نمود.
كليد واژه ها :حق ، جق جنسي زوجه، قسم، مضاجعت، مبيت، مواقعه ، عزل ، نشوز
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : تهران
- : تهران
- : قبا