تاثير سنت هاي جاهلي بر رفتار مردم مسلمان در سده نخست هجري
زماني كه پيامبر(صلي الله عليه و آله) به نبوت رسيدند، جامعه عرب پيوندي مستحكم با دوران جاهليت خود داشت. تمام تلاش ايشان بر هدايت اين پيوند به سمت اهداف اسلامي بود كه با بهترين تدبير، انجام شد.
تحقيقاتي كه در زمينه عصر جاهليت يا سده نخست هجري صورت گرفته است، به بررسي تأثيرات سنت¬هاي جاهلي بر رفتار مسلمانان نپرداخته اند. بر همين اساس، اين پژوهش در صدد بررسي تأثيراتي است كه سنت هاي جاهلي بر رفتار مسلمانان در سده نخست هجري در حوزه هاي مختلف داشته است.
مهمترين تأثير سنت هاي جاهلي، بلافاصله پس از رحلت پيامبر(صلي الله عليه و آله) با شكل گيري سقيفه بروز يافت. در دوره خلفاي نخستين، سنت هاي جاهلي بسياري در جامعه اسلامي با برچسب اسلامي بودن دوباره به اجرا گذاشته شد. اوج تأثير سنت هاي جاهلي در دوران حكومت بني اميه بود.
با توجه به يافته هاي به دست آمده، همه سنت ها در عصر جاهليت، منفي و مخرب نبود. پيامبر(صلي الله عليه و آله) از يك سو برخي از سنت هاي عصر جاهلي را كه با مباني عقلي و شرعي سازگار بود، تأييدكردند و از سوي ديگر، برخي را به كلي نفي و حذف يا اصلاح نمودند. بيشتر مبارزه ايشان در جهت نفي سنت هاي منفي و مخرب بود. ريشه كن كردن كامل آنها سخت و نيازمند زمان بود. توجه به اين موضوع، تلاش پيامبر(صلي الله عليه و آله) درباره جانشيني فردي از خاندان خود كه با اصول اسلامي آشنايي كامل داشته و توانايي مبارزه با سنت هاي غلط جاهلي را دارد بيش از پيش روشن مي¬كند.
- : سطح3
- : تاريخ اسلام
- : اصفهان
- : اصفهان
- : مجتهده امين