معاون پژوهش مدرسه علمیه کوثر تویسرکان از برگزاری نشست پژوهشی در این مدرسه خبر داد.
سرکارخانم ترکاشوند گفت:نشست پژوهشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی موحدی امام جمعه ی محترم تویسرکان در جمع طلاب خواهر مدرسه ی علمیه ی کوثر(علیهاالسلام) برگزار شد.
در این جلسه مرتضی موحدی گفت: «پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:«اگر انسان از دنیا برود و برگه ای به جا بگذارد که در آن علمی داشته باشد؛ آن برگه در روز قیامت مانع او و آتش می شود و به ازای هر حرف که در این برگه مکتوب شده یک شهر در بهشت به او داده می شود، که وسعت آن هفت برابر دنیاست.»
موحدی در ادامه گفت: البته هر نوشته و کتابی این نصیب را ندارد.بعضی کتابها را هر چقدر می خوانی که مطلبی به دست آوری نمی توانی.در عوض کتاب هایی هستند مانند کتاب های شهید مطهری و آیت الله مصباح که هر کلمه اش حرفی برای گفتن دارد.ما هم می توانیم بر روی یک برگه یک حدیث یا یک نکته ی ناب بنویسیم، تا این حدیث شامل ما هم شود.
وی گفت: در باب روایات ما فکر می کنیم که کار کرده ایم.اما خیلی اوقات پیش می آید روایاتی می شنویم که برایمان تازگی دارد و باب تازه ای به روی ما باز می کند.منظور اینکه روایات ما دریا هستند و باید روی آنها کار کنیم.مخصوصا بانوان باید روی روایات خانه و خانواده کار کنند و نشر دهند.مثلا در مورد تنش هایی که بین خانواده و اعضای آن پیش می آید؛ یک خانم مبلغ باید بداند که در جمع بانوان از چه مطالبی استفاده کند و بعد از مخاطب شناسی مباحث مربوط به آن را بیان کند.
وی با گرامیداشت هفته پژوهش گفت: رسالت پژوهش این است که انسان نیاز را ببیند و به دنبال آن درمان و دارو و راه رساندن دارو را بشناسد.همانطور که داروها تغییر می کند؛ پژوهش ما هم باید با توجه به نیاز روز تغییر کند.
پس پژوهشگر یک آسیب شناس قوی باشد.مثلا امروزه که آمار طلاق بالاست روی این موضوع کار کند.همچنین بدبینی جوانان به نظام و مسئولین مورد پژوهش و بررسی قرار گیرد.
یک محقق و پژوهشگر در هر عرصه ای که فعالیت می کند، باید به صورت جدی آسیب شناسی کند.در مساله ی اقتصادی روی این کار شود چه کنیم که بانوان پس انداز خود را در مساله ی اشتغال و تولید به کار گیرند.وقتی بانک برای دادن وام سرمایه گذار را از نفس می اندازد و به موقع وام را به دستش نمی دهد؛ همین امر باعث می شود سرمایه گذار ورشکست شود و مجبور شود این وام را با درصد بالای سود پس دهد.حال اگر بانوان پس انداز خود را وارد عرصه ی تولید کنند انقلابی رخ خواهد داد و تولید رونق خواهد گرفت.پژوهش می تواند در مورد همین شعار سال باشد.مگر نه این است که شعار سال اقتصاد مقاومتی است.در این مورد پژوهش شود که در سطح شهرستان اقتصاد مقاومتی چگونه باید باشد.
وی گفت: وقتی در روایات به تولید و تجارت توصیه شده چرا مردم به سمت اداری شدن گرایش دارند؟مگر نه این است ما در جامعه ی اسلامی زندگی می کنیم. هر خواهر طلبه ای میتواند در مورد استحکام خانواده و آسیب شناسی خانواده ، اقتصاد مقاومتی ، نقدینگی که در جامعه زیاد است ، منطقه ی آزادی که در کشور ایجاد شده برای تجارت ولی بابی شده برای واردات ، مافیای واردات کیست ، علت تاکید دولت بر مساله ی اف ای تی اف ، مساله انتخابات پیش رو ، تولید و واردات چادر یک کشور مسلمان مثل ایران توسط کره و ژاپن و ... کار پژوهشی انجام دهد.
انتخابات پیش رو یک مساله ی پزوهشی است برای ترقی دادن افکار جامعه؛ اینکه ما بدانیم آسیب های انتخابات قبلی چه بوده است.همچنین مطالبه گری مردم هدایت شود. و اینکه یک نماینده جدای از برطرف کردن موانع تولید چه برنامه ای دارد. اینها مواردی است که اگر بخواهیم روشنگری کنیم قبل از آن باید خودمان روشن باشیم.
وی در پایان گفت: نظام ما یک نظام رشیده است و کسی نمی تواند آن را از پای دربیاورد.باید در عرصه ی انتخابات اصولی و دقیق مطالعه داشته باشیم و صدای خود را به گوش جامعه برسانیم ، تا تحول ایجاد کنیم و جامعه را به سوی مسیر درست سوق دهیم.