کرسی آزاد اندیشی با موضوع :بررسی و تحلیل مزایا و معایب اشتغال و تحصیل زنان در زندگی مشترک در تاریخ 98.2.29 در مدرسه علمیه عصمتیه استان سمنان برگزار شد .
خانم حکیمه علی پوراستاد ارائه کننده بحث ، خانم لیلا عباسی استاد منتقد و خانم شیخ الاسلامی داور این کرسی بودند.خانم رستمیان معاونت پژوهش مدرسه مباحث این جلسه این گونه مطرح کرد .
ابتدا استاد ارائه کننده بحث به تاریخچه حضور زنان در اجتماع اشاره کردند، سپس نگاه غرب و نگاه اسلام به اشتغال زنان در منزل و بیرون از آن مورد بررسی قرار دادند. در ادامه به بررسی ادله نقلی( آیات و روایات) در زمینه جواز اشتغال و تحصیل پرداختند. و تبیین نمودند که اسلام مجاز میداند حضور زنان را در اجتماع برای تحصیل و اشتغال و کسب درآمد اما هم آیات و هم روایات این حضور را با در نظر گرفتن حفظ عفاف ، حیاء و حجاب در رفتار و گفتار پذیرفته اند.
استاد منتقد اشاره به دسته هایی از روایات کرده¬اند که حضور زنان در اجتماع برای کار را نهی کرده بود و بیان داشتند که این دست از روایات با آیات قرآن و روایاتی که حضور زنان در اجتماع برای کار را جایز می دانند در تعارض نخواهد بود؟
استاد منتقد نیز به دسته هایی از روایات اشاره کرده اند که حضور زنان در اجتماع برای کار را نهی کرده بود و بیان داشتند که این دست از روایات با آیات قرآن و روایاتی که حضور زنان در اجتماع برای کار را جایز می دانند آیا در تعارض نخواهد بود؟
نتایج دیدگاه موافق:ایشان در جواب به پرسش منتقد بیان کردند که محتوای سند این روایات دلالت بر نهی از انجام کارهای سنگین و حکومت داری می شود و این موجب نفی دیگر مشاغل در اجتماع از زنان نمی شود همچنین ایشان به مزایا و معایب اشتغال و تحصیل زنان برای زندگی مشترک و راهکارهایی کارآمد و بروز را ارائه کردند .
استاد داوردر جمع بندی مباحث گفت :تا حد امکان بانوان باید قبل از ورود به محیط کار و یا تحصیل ابتدا احکام آن را بیاموزند وتا از تبعات آن در امان باشند یا حداقل کاهش دهند این احکام موجب حفظ شخصیت انسانی زنان در محیط کار با نامحرمان می شود.