اصفهان/ دیدارفعالان عرصه ی پژوهش با جناب آیت الله طباطبایی نژاد امام جمعه و نماینده ی ولی فقیه در استان اصفهان

شناسه خبر : 72753

1397/11/24

تعداد بازدید : 219

اصفهان/ دیدارفعالان عرصه ی پژوهش با جناب آیت الله طباطبایی نژاد امام جمعه و نماینده ی ولی فقیه در استان اصفهان
جمعی از فعالان عرصه ی پژوهش حوزه های علمیه خواهران و برادران استان اصفهان با حضرت آیت الله طباطبایی نژاد، امام جمعه محترم شهر اصفهان دیدار نمودند.

در این دیدار جناب آقای جلالی معاون آموزش حوزه های علمیه برادران، در گزارش مختصری  به تبیین برنامه های پژوهشی حوزه های علمیه استان پرداختند و ضمن بیان آمار شرکت کنندگان جشنواره علامه حلی و اشاره به افتخارات اصفهان بیان نمودند که ان شاءالله با پشتیبانی و راهنمایی امام جمعه محترم شهر اصفهان، شاهد ارتقاء امر پژوهش در حوزه ها ی علمیه باشیم.سپس حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا ابطحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان ضمن تبریک هفته ی پژوهش به بیان برخی نواقص حوزه ها ی علمیه در امر پژوهش پرداخته و بیان نمود که استان اصفهان نسبت به استان قم پژوهشکده های اندکی دارد و ضمن اینکه در هر سال هزینه ی زیادی صرف امور پایان نامه ی طلاب و ارزیابی آثار طلاب در جشنواره علامه حلی می شود. اما با پایان یافتن جشنواره، عملا استفاده ای از برترین های این جشنواره نمی گردد. و تنها به چاپ چکیده ی آثار در یک کتابچه اکتفا می شود . ایشان ضمن درخواست از امام جمعه ی محترم مبنی بر برنامه ریزی و جهت دهی طلاب برتر در امور پژوهشی درخواست مساعدت برای ساخت یک کتابخانه ی تخصصی ویژه ی طلاب خواهر و همچنین پژوهشکده برای آنان نمودند.

در ادامه حضرت آیت الله طباطبایی نژاد با بیان اهمیت پژوهش در ضمن حدیثی از امام حسن عسکری (ع) که می فرمایند:« الوصول الی لله سفر لایدرک ... بیان داشتند؛ رسیدن به قرب خدا و خدایی شدن یک سفری است که نمی تواند آدم آن را طی کند مگر اینکه سحرخیز و شب زنده دار باشد و شب را مرکبی برای خود قرار بدهد. وی در ادامه فرمودند: درس بدون پژوهش، وقت و عمر تلف کردن است . ایشان خسران را طلبه ی درس نخوان معرفی کردند. همچنین فرمودند: فقر و گدایی ، آقایی و سروری در طلبگی است؛ اما بستگی به درس خواندن و درس نخواندن دارد و مقصود دانستن است نه خواندن. هرکس از پژوهش باز بماند از طلبگی وامانده است . درس طلبگی ذهن را باز می کند به شرط اینکه مطالعه کرده  و در پژوهش چیزی را فرا گیرد. هر رشته و گرایشی تحقیقات خودش را می طلبد ، ما در فقه و اصول تحقیق می کنیم ، پژوهش های ما را دانشگاه نمی فهمد ما هم پژوهش های آنها را نمی فهمیم . علمای قدیم به جهت اندک بودن اطلاعات کنونی ما در همه ی علوم خود تبحر و آگاهی داشتند.  اما حالا این علوم از هم تفکیک شده اند . ما علم ادیان را برگزیده ایم و دانشگاه علم ابدان . اصل حوزه این است که معلم راهنما باشد که چگونه طلاب را در مسیر صحیح هدایت کند. درادامه ایشان به سوالات و دغدغه های پژوهشی طلاب برتر پژوهشی گوش فراداده و سپس پاسخ سوالات ایشان را دادند.