خانم مرضیه کمالی کتابدار مدرسه علمیه فاطمیه با اشاره به مزایای کتابخانه دیجیتال گفت: کتابخانههای سنتی به لحاظ فضای نگهداری کتاب در محدودیت قرار دارند، اما کتابخانههای دیجیتال میتوانند حجم زیادی از اطلاعات را نگهدارند، چراکه اطلاعات دیجیتال فضای کمتری را نیاز دارند و همچنین هزینه کتابخانه دیجیتال کمتر از کتابخانه سنتی است. کتابخانههای سنتی باید هزینههای زیادی بابت کارکنان، نگهداری کتاب، امانت کتاب و کتب اضافی بپردازند اما کتابخانههای دیجیتال از این هزینهها مبرا هستند.
وی با توجه به اینکه کاربر کتابخانه دیجیتال نیازی نیست که به کتابخانه برود بیان کرد: مردم سراسر نقاط دنیا تا وقتیکه به اینترنت متصل هستند میتوانند به همان اطلاعات دسترسی یابند.
کمالی در ادامه به مهمترین مزیت کتابخانه دیجیتال اشاره نمود و گفت: اولین مزیت این است که مردم میتوانند در هر ساعت از شبانهروز به اطلاعات دسترسی یابند. دومین مزیت در یکزمان چندین کاربر میتوانند از منابع یکسان استفاده كنند و نسخه اصلی و اوريجینال کتاب در اختیار کاربر قرار میگیرد بدون آنکه از کیفیت آن کاسته شده باشد.
اطلاعات در کتابخانه دیجیتال هرچند سال یکبار به آخرین فرمتهای روز دیجیتال تبدیل میشوند.
کمالی در پایان به معرفی ۱۰ کتابخانه دیجیتالی برتر پرداخت و بیان کرد: البته در نظر داشته باشید معرفی سرویسهای مذکور به معنی تائید یا عدم تائید خدمات آنان نیست و سرویسهای فوق بر اساس نتایج جستوجو استخراجشدهاند. 1) کتابخانه دیجیتالی تبیانhttp://www.tebyan.net/ 2) کتابخانه دیجیتال نورhttp://www.noorlib.ir ۳(کتابخانه آنلاینhttp://infoketab.ir/۴( کتابخانه دیجیتال سازمان اسناد و كتابخانه ملي http://www.nlai.ir/ ۵( کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامیhttp://www.ical.ir۶(کتابخانه اینترنتی علاءالدینhttp://www.aladdinlibrary.org7) کتابخانه مرکزی دانشگاه تهرانhttp://library.ut.ac.ir/۸)کتابخانه الکترونیک دانشگاه علوم پزشکیhttp://textbook.tums.ac.ir۹)کتابخانه آنلاين کتب مذهبيhttp://book.i20.ir/۱۰)کتابخانه پژوهشکده حقوقي شهردانشhttp://sdil.ac.ir