به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران یزد، حجت الاسلام والمسلمین محمد کارگر شورکی ضمن خیرمقدم به اساتید و تسلیت ایام حزن و اندوه خاندان اباعبدالله الحسین«علیه السلام» به فرارسیدن اولین روز ماه صفر اشاره کرد وآغاز جنگ 110 روزه صفین میان دو لشکر حضرت علی«علیه السلام» و معاویه و نیز ورود سر مبارک سیدالشهدا(علیه السلام) به شام را یادآور شد.
وی با اشاره به روایتی از امیر مؤمنان علی(علیه السلام) از کتاب نهج البلاغه اظهار کرد: علم یک میراث گرانبها و ارزشمندی است که از اولیا و انبیا به ما ارث رسیده است و آنها بهترین افراد روی زمین و مقربترین افراد نزد خداوند هستند.
مدیرحوزه علمیه خواهران استان یزد خطاب به اساتید گفت: این علمی که بخشی از آن درحال حاضر به شما رسیده است در دید آقا امیرالمومنین(علیه السلام) گرانبهاترین چیزاست و با اموال دنیایی قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به روایت دیگری از امام علی «علیه السلام» «أَلْعِلْمُ نُورٌ يَقْذِفُهُ اللّه فِى قَلْبِ مَنْ يَشآءُ» یعنی علم، نورى است كه خداوند به قلب هر كس كه بخواهد مى افكند، افزود: با تأمل در این روایت در میابیم خداوند به هرکسی این میراث را اعطا نمی کند و این لطف و عنایت خداوند است که بخشی از این میراث گرانبها به شما رسیده است.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به حکمت 92 نهج البلاغه، بی ارزش ترین علم را علمی که فقط بر زبان متوقف شود دانست و خاطرنشان کرد: در ادامه روایت، امام معصوم(علیه السلام) والاترین و باارزش ترین علم را علمی که در اعضای جوارح جاری و آشکار شود معرفی می کند.
وی افزود: پس علمی که در آن عمل نباشد بی ارزش است و استفاده درست از این میراث گرانبها مهم است.
مدیرحوزه علمیه خواهران استان یزد با بیان حکمت 73 نهج البلاغه« من نصب نفسه للناس اماما فلیبدأ نفسه قبل تعلیم غیره» گفت: کسی که خودش را پیشوا قرار می دهد(یک گروه از طلاب پشت سر اوهستند) پیش ازآنکه به گفتار، علم را به دیگران بیاموزد باید از خود شروع کند.
وی با اشاره به نقش مهم استاد و تأثیر پذیری شاگرد از وی، تمام جزئیات استاد را یک تعلیم غیر مستقیم معرفی کرد و یادآورشد: شاگرد از گفتار، رفتار، اخلاق و نوع پوشش استاد حتی هنگام یاد کردن از استاد تعلیم دهنده وی تأثیر می پذیرد وشاگرد قبل ازآنکه به گفتار استاد نگاه کند به عمل او توجه نموده و الگو میگیرد، در نتیجه در خودسازی خویش توجه بیشتری نمایید.
امام جمعه موقت میبد تأکید کرد: هم معلم دیگران و هم معلم خودمان باشیم و اگر هر کس خودش را اصلاح کند، جامعه هم اصلاح می شود و در کلام حضرت علی(ع) آمده« وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ» یعنی آن كه خود را بياموزد و ادب نمايد، به تعظيم سزاوارتر است از كسى كه فقط ديگران را بياموزد و تأديب كند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه خداوند به شما این نعمت گرانبها را هدیه نموده است نشانه لطف و عنایت اوست لذا با متوسل شدن به گنج قناعت و امانت و درستکاری از میراث گذشتگان حفظ کینم و بدانیم که با قناعت که گنج تمام نشدنی است هم دنیا و هم آخرتمان را آباد کنیم.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به ادامه حکمت 5 نهج البلاغه «وَالْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَهٌ» بیان کرد: زیورآلات دنیایی در طول زمان کهنه می شوند اما حضرت علی «علیه السلام» زیوری را معرفی می کنند که علاوه بر اینکه کهنه نمی شود پیوسته تجدید و نو نیز خواهد شد و آن زیور، آداب است.
وی فضایل اخلاقى را چیزهایى که مربوط به روابط اجتماعى است مانند: تواضع، امانت، صداقت، محبت، خوشرفتارى، فصاحت و بلاغت در بیان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مفهوم کلام امام این است که این صفات همچون لباسهاى زیبایى است که آدمى در تن مىکند و هرگز فرسوده نمىشود بر خلاف لباسهاى ظاهرى که هم کهنه مىشود و هم ممکن است دست سارقان به آن دراز شود و هم جنبه ظاهرى دارد و در اعماق وجود انسان تأثیر گذار است.
حجت الاسلام کارگر، مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد در پایان با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام«او وَرَّثَ عِلما »، یکی از 7 چیزی که بعد از مرگ هم ثوابش در نامه عمل انسان ثبت می شود اثر پژوهشی معرفی کرد و اظهار داشت: شیخ مفید هزار سال قبل با قلمشان از خود دانشی به ارث گذاشته اند که تاکنون مورد استفاده آیندگان قرار گرفته است شما نیزبا گرفتن میراث انبیا و با ارتقائ توان پژوهشی خود ارثی برجای بگذارید تا آیندگان از آن استفاده ببرند وبا اثرتان ماندگار شوید.
در ادامه این کارگاه یک روزه، دیگر اساتید حوزه علمیه خواهران استان یزد از جمله «خانم دهقانی»، معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد و «دکتر محمدرضا ملک ثابت»، استاد حوزه و دانشگاه برای سخنرانی در جمع اساتید و مدعوین حضور یافتند.