یزد برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع « علل کاهش راندمان مطالعه در بین ایرانیان»

شناسه خبر : 35684

1395/09/30

تعداد بازدید : 311

یزد برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع « علل کاهش راندمان مطالعه در بین ایرانیان»

 

در مدرسه علمیه خواهران کوثر ابرکوه بررسی شد

« علل کاهش راندمان مطالعه در بین ایرانیان»

«خانم مهدی پور» معاون پژوهش مدرسه علمیه خواهران کوثر ابرکوه،  از برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع « علل کاهش راندمان مطالعه در بین ایرانیان» در مدرسه علمیه خواهران کوثر ابرکوه، خبر داد.

این نشست از دو گروه منتقد وموافق تشکیل شد که  خانم مهدی پور، معاون پژوهش و استاد مدرسه علمیه خواهران کوثر ابرکوه،مدیریت آن را برعهده داشت.

در ابتدای این نشست  خانم مهدی پور، بیان کرد:  آمار نشان از آن دارد که هر ایرانی در شبانه روز تنها دو دقیقه برای مطالعه وقت میگذارد البته آمار مختلف است و برخی آمارها مربوط به سال 94 تا سی دقیقه را نیز بیان کرده اند. این  درحالیست که در کشورهای توسعه یافته آمار تا نود دقیقه هم پیش رفته و نیز در کشورهای درحال توسعه ای چون ترکیه آمار 55 دقیقه را نشان می دهد. چگونه است که در این میان، ایرانیان با آن سابقه فرهنگی از همگان عقب مانده اند؟

در ادامه منتقدین و موافقین به بیان نظرات خود پرداخته و داور جلسه نظرات بیان شده را جمع بندی نمود و تصریح کرد: بیش از آن که بی انگیزگی باعث مطالعه نکردن باشد، تنبلی و بی قیدی مردم نسبت به مطالعه، باعث کاهش مطالعه شده است.

وی افزود: مردم ما حوصله کتاب و مطالعه را ندارند؛ چرا که برخلاف همگان مبنی بر آسان بودن مطالعه، مطالعه امری سخت و دشوار است. و احتیاج به صبر و حوصله دارد. و این امر با ورود وسائل آسایشی مختلف تحت شعاع قرار گرفته است.

خانم مهدی پور بیان کرد: بیش از آنکه سرخوردگی علت عدم مطالعه باشد، خودشیفتگی مردم باعث آن است. آنقدر مردم ما به ایرانی بودن و آریایی بودن و تمدن قبلی خود می نازند که دریافت هر نوع مطلبی از غیر  را دور از شأن خود می دانند. از سوی دیگر حتی اعتقادات دینی مردم نیز به این مساله دامن می زند برخلاف آنچه در دین مبین اسلام مبنی بر اهمیت دادن به علم و دانش آمده است؛ مردم به پشتوانه دینی خود از علم آموزی پرهیز می کنند.

وی اظهار کرد: درست است که هزینه خرید کتاب بالا رفته است اما تنبلی و تن آسایی مردم تا جایی پیش رفته است که حتی از مطالعه کتابهای در دسترس و از قبل خریداری شده و داخل کتابخانه ها نیز بهره نمی گیرند.

معاون پژوهش مدرسه علمیه خواهران کوثر ابرکوهگفت: ورود شبکه های مجازی مربوط به چند ساله اخیر است درحالیکه آمار نشان از آن دارد که در سالهای دهه هشتاد نیز راندمان مطالعه دربین ایرانیان بسیار پایین بوده است. اگر همه مساله را معطوف به رشد تکنولوزی بدانیم برای کم بودن سرانه مطالعه در سالهای قبل چه جوابی داریم؟ البته رشد تکنولوژی باعث تنبلی ذهنی و نیز پایین آمدن آستانه صبر و تحمل افراد شده است. آنچه را قبلا افراد به حافظه خود می سپردند الان به حافظه موبایل خود می سپارند و آنچه را قبلا با تحمل یک کتاب و مطالعه آن فرا می گرفتند الان با فشردن یک کلید به آن دست می یابند و عواقب بسیار سوء این مطلب در بلند مدت بسیار بهتر آشکار می شود.

وی در پایان جمع بندی علل پایین بودن سرانه مطالعه افزود: آنچه بیش از همه در این رکود اثرگذار است، عدم آگاهی مردم درمورد اهمیت علم و دانایی است. اهمیت فوق العاده ای که اسلام به کسب علم و دانش داده است هنوز برای مردم روشن نشده است و در صورت روشن شدن این مطلب دیگر جایی برای این حرف باقی نمی ماند که سرخوردگی باعث عدم مطالعه است چراکه با ورود درست به این وادی شوق مطالعه در فرد برانگیخته شده و تعالی روحی که در اثر مطالعه برای فرد حاصل می شود  او را بس است.

اخبار مرتبط