البرز حوزه علمیه الزهرا س کرج

برگزاری نشست پژوهشی

شناسه خبر : 171677

1405/03/21

تعداد بازدید : 5

مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها کرج، نشست تخصصی پژوهشی برگزار کرد.

روز چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۵، در مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها کرج، نشست تخصصی با عنوان «چرا مسیر پژوهش برای بعضی‌ها سخت‌تر است؟» با نگاهی به مدل‌های رفتاری، به صورت مجازی و با حضور دکتر نرگس بزرگخو، مدرس مهارت‌های پژوهش و فراپژوهش برگزار شد.

در این وبینار دکتر بزرگخو با اشاره به مدل رفتاری دیسک (DISC) توضیح داد که هر پژوهشگر بسته به تیپ شخصیتی خود، با چالش‌های متفاوتی در مسیر تحقیق روبه‌رو می‌شود و راهکارهای یکسان برای همه جواب نمی‌دهد.

 تیپ غالب (D): افراد قاطع و نتیجه‌گرا — نیاز به هدف‌گذاری شفاف و بازه زمانی مشخص دارند.

تیپ تأثیرگذار (I): افراد اجتماعی و خوش‌برخورد — برایشان ارتباط با دیگر پژوهشگران و بازخورد گرفتن انگیزه‌بخش است.

تیپ باثبات (S): افراد صبور و تیم‌محور — به حمایت و محیط آرام نیاز دارند.

تیپ دقیق (C): افراد جزئی‌نگر و نظام‌مند — ساختار و داده‌های دقیق اولویتشان است.

دکتر بزرگخو برای هر تیپ، راهکارهای عملی ارائه داد؛ مثلاً برای تیپ C پیشنهاد کرد از چک‌لیست‌های دقیق استفاده کنند و برای تیپ I، شرکت در گروه‌های پژوهشی را توصیه کرد.

نتیجه‌گیری نشست این بود که شناخت سبک رفتاری خود، اولین قدم برای عبور از موانع پژوهشی و افزایش بهره‌وری است.