خانم ترابی بیان داشت: همزمان با ایام صبر و استقامت بانوی کربلا با همکاری معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران و معاونت فرهنگی ، بیش از 100نشست علمی –تخصصی در سراسر کشور از تاریخ12 محرم تا 17 محرم برگزار میگردد .لذا مدرسه علمیه فاطمیه دامغان نیز نشستی به همین مناسبت با موضوع « تحلیل کارکرد تاب آوری و مدیریت بحران حضرت زینب(س) در تداوم بخشی آرمانهای عاشورا »با بهره مندی از استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمد باقر خراسانی برگزار نمود .
آقای دکتر خراسانی ابتدا با بیان القاب حضرت زینب (س) از جمله ام المصائب ،فهیمه غیر مفهمه ،عالمه غیر معلمه ،عارفه،موثقه ،صدیقه صغری و...سخنان خود را آغازنمودند .ایشان افزودند اگر بخواهیم مسئولیتهای کربلا را تقسیم بندی کنیم یکطرفش اباعبد الله(ع) است و یکطرفش حضرت زینب(س) .ایشان تجسم صبر و استقامت است اینطور نبوده که فقط صبر ایشان درسال شصت و یک هجری قمری مشخص شود بلکه در سالهای قبل ودر زمان کودکی هنگامی که مادرشان را ازدست دادند تمام مسئولیتها به گردن ایشان بودبا اینکه کودکی بیش نبودند.
واقعه عاشورا به دو بخش تقسیم میگرددکه مدیریت بخش اول را امام حسین(ع) بر عهده دارد و بخش دوم با حضرت زینب(س) است و از عصر عاشورا آغاز گردید .ایشان سه رسالت بزرگ در اینجا بر عهده داشتند :1-سرپرستی تمام بازماندگان 2- حمایت و نگهبانی از حضرت سجاد (ع) یعنی هم حافظ امام است و هم حافظ خط امامت 3- ابلاغ پیام شهدای کربلا و همچنین ابلاغ پیام عاشورا .
کسانی که روبروی اباعبد الله (ع) ایستادند اهل نماز شب بودند اما ماشین تبلیغاتی دشمن چنان تبلیغ کرده بود که اهل بیت پیامبر (ص)را خارج از دین میدانستند و برای کشتن امام حسین(ع) و اهل بیتش از یکدیگر پیشی میگرفتند .اما حضرت زینب (س) با سخنرانی های حکیمانه اش در کوفه و شام این توطئه دشمن را خنثی نمودند .وپیام عاشورا را که همان اهداف قیام امام حسین(ع) است را به گوش جهانیان رساندند .
امام حسین (ع) در چند جا هدف قیام خود را چنین بیان میفرماید:1- اصلاح امت 2- احیا و گسترش امر به معروف و فراگیر شدن نهی از منکر 3- مبارزه با انحرافات 4- بازگرداندن جامعه اسلامی به مسیر و هدف اصلی خودش؛ لذا اگر پیامرسانی حضرت (س) نبود قیام امام حسین(ع) به هدف خودش نمیرسید .
