به گزارش روابطعمومی مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلاماللهعلیها شهرستان بهاباد، معاون پژوهشی این مدرسه از برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش با حضور خانم زهرا اکبری از اساتید مدرسه در جمع طلاب این مدرسه خبر داد.
خانم زهرا اکبری ضمن تبریک هفته پژوهش عناوین مورد بحث خود را اینچنین بیان کرد: مقدمه، متن اصلی، چکیدهو با توجه به سوالات و اشکالات طلاب محترم، در این جلسه روش نوشتن مقدمه ، گزینش و چینش مطالب با استفاده از تهیه فیش های ساده و روش نوشتن چکیده را توضیح خواهیم داد.
وی گفت: اولین جزء مقاله مقدمه است که مقدمه از چند بخش اصلی تشکیل شده که حتما باید ذکر شود
ایشان در ادامه افزود: بیان مسئله جزء بعدی است یعنی بیان کردن چند جمله در مورد مبانی و بدیهیات و واقعیات موضوع مورد نظر و سپس به یک تناقض یا ناسازگاری که در این مبانی وجود دارد اشاره میکنیم و سپس وارد سوال اصلی می شویم که در واقع همان عنوان تحقیق است. قالب بیان مسئله می تواند به این صورت باشد:
شروع با عباراتی مانند : آنچه مسلم است_ بدیهی است _ بدون تردید...........................اما ( در اینجا وجه تناقض یا ناسازگاری بیان میشود ).............................از این رو یا بنابر این ............................. .
وی در توضیح پیشینه تحقیق کفت:پیشینه یعنی بررسی قدمت و پیدایش مسئله مورد پژوهش و همچنین بیان چند نمونه از تألیفات صورت گرفته در این باره که با مطالعه جزئی این تألیفات باید وجه تمایز پژوهش ما با این تألیفات چیست و آیا نقدی بر آنها وارد است که تلاش در برطرف کردن آن داریم؟
اکبری درباره ضرورت و هدف گفت: در پایان مقدمه ،ضرورت بررسی مسئله مورد پژوهش و همچنین هدف از آن را بیان میکنیم؛ یعنی به چه سوالی میخواهیم پاسخ دهیم و چرا؟
وی بیان کرد: بعد از نوشتن مقدمه نوبت متن اصلی و بدنه اصلی تحقیق است و مهمترین نکته ای که در مورد متن باید رعایت شود پرهیز از کپی کردن و رعایت امانت است؛ بنابراین تمام مطالب ما باید مستند باشد و سند آن را در پاورقی ذکر میکنیم. باید دقت کنیم که دقیقا همان منبعی را در پاورقی ذکر کنیم که در دست ما بوده و از آن استفاده کردیم.
ایشان افزود:برای چینش مطالب باید سوالات فرعی یا همان زیر عنوان ها را یادداشت کنیم و هر منبعی را که مطالب آن بنظر قابل استفاده می آید زیر سوال مربوط به آن، نام کتاب و نویسنده ، بخش کوچکی از مطلب و شماره صفحه را یادداشت میکنیم تا بعدا به راحتی از مطالب دسته بندی شده استفاده کنیم.
استاد حوزه گفت:برای نوشتن چکیده دقت کنید که چکیده در پایان کار نوشته می شود و به صورت مختصر به مسئله مورد پژوهش و هدف از پژوهش اشاره می کند و بعد از آن، روش پژوهش و سپس مهمترین مطالب و نتایج پژوهش مختصرا بیان می شود.
وی یادآور شد: زبان چکیده باید به صورت فعل ماضی باشد مثلا : پژوهش انجام شده است و به فلان مطلب پرداخته است.
هیچ گونه نقل قول و استنادی در چکیده ذکر نمی شود.
استاد حوزه در پایان با صبوری کامل به تمامی سوالات و مباحث طلاب پاسخ دادند و با توجه به زمان محدود جلسه، ادامه پاسخ به سوالات را به جلسه آتی موکول کردند.