استان اصفهان،مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س)ویلاشَهر (نجف آباد) برگزار نمود.

کرسی آزاد اندیشی با موضوع چالش هویتی زنان تغییر یا پذیرش

شناسه خبر : 156225

1403/12/05

تعداد بازدید : 6

کرسی آزاد اندیشی با موضوع چالش هویتی زنان تغییر یا پذیرش
در اصفهان مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س) ویلاشهر (نجف آباد) کرسی آزاد اندیشی برگزار نمود.

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 کرسی آزاداندیشی با عنوان (چالش هویتی زنان؛ تغییر یا پذیرش) روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ در مدرسه علمیه فاطمةالزهرا (سلام الله علیها)ویلا شهر با حضور اساتید گرامی، جناب حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی عربپور و سرکار خانم دکتر زهرا ابراهیمی، دبیر جلسه برگزار گردید.

 استاد ابراهیمی در ابتدای جلسه فرمودند:  امروزه ازجمله عوامل زمینه‌ساز پیدایش چالش‌های هویتی در میان زنان می‌توان به تفاوت حقوقی زن و مرد و نابرابری‌های اجتماعی و فرهنگی در میان زنان و مردان و وجود فرهنگ مردسالاری و وجود نوعی جنس گرایی در فرهنگ عمومی و بالا رفتن سن ازدواج در میان دختران و مسائل تجرد، اشتغال و تعارضات نقش زنان با نقش مادری و همسری و سبک آرایش زنان در فضای عمومی جامعه اشاره کرد.

حال با توجه به این عوامل، زنان جامعه‌ی ایرانی با سؤالات و چالش‌های هویتی روبرو شده‌اند، مثل این‌که آیا زنان در مواجهه با این هویت نگاه سنتی به زن را بپذیرند ،یا این‌که نگاه جدید به زن را مورد توجه قرار دهند ؟ استاد عرب پور در مورد هویت مطالبی را بیان کردند :هویت همان چیستی است که ( ما هو ) در عربی نمایانگر هویت است .یکی از اصلی ترین  مؤلفه ها در شکل گیری  هویت احساس ارزشمندی است  و در اوایل جوانی هویت به طور کامل شکل می‌گیرد.

 احساس ارزشمندی درونی و بیرونی است؛ احساس ارزشمندی درونی، حالتی است که شخص اگر کسی  به او توجه نکند و  در جامعه از او  تعریف نشود، بازهم احساس ارزشمندی را دارد ؛ولی احساس ارزشمندی بیرونی یعنی از درون حسی را دریافت نمی‌کند ،بلکه باید دیگران به او حس ارزشمندی را بدهند و باید از بیرون دریافت مثبتی داشته باشد.

این حس ارزشمندی  از خانواده و از دوران کودکی به وجود می آید و تا سن ۷سالگی کودک تربیت پذیری بالایی دارد .

 نگاه والدین به فرزند بسیار تعیین‌کننده است و شاخص مهمی است که احساس ارزشمندی درونی شود  یا بیرونی؛ مثلاً این‌که پدر و مادر بین رفتار و شخصیت فرزند تمایز قائل باشند و این‌که به فرزند بگوید رفتارت اشتباه بوده ،ولی خود تو برای من ارزشمند هستی ،این باعث انتقال حس ارزشمندی به فرزند می شود .

  استاد در ادامه فرمودند :حتی خداوند متعال هم بین رفتار و شخصیت بندگان  تفاوت قائل شده است ؛زمانی‌که به انسان می فرماید :اگر گناه کردی برگرد و توبه کن ،یعنی شخصیت انسان برای خداوند متعال مهم است ،حتی اگر رفتار اشتباهی کرده باشد با توبه می تواند شخصیت انسانی خود را به دست آورد .

هویت به‌شدت تحت تأثیر احساس ارزشمندی است؛ اگر احساس ارزشمندی درونی شود هویت به‌درستی شکل می‌گیرد.

بین احساس ارزشمندی و اطاعت‌پذیری نیز رابطه وجود دارد، فرزندانی که احساس ارزشمندی بالاتری دارند ،کم‌تر به‌طرف جنس مخالف می‌روند و نسبت به پدر ومادر اطاعت‌پذیری بالاتری دارند.

دخترانی که از پدر احساس ارزشمندی و صمیمیت را دریافت‌ می‌کنند ،به‌شدت خود کنترلی دارند، لذا احساس ارزشمندی  در تربیت نقش بسیار مهمی دارد .

استاد در حین بحث به سؤالات طلاب و اساتید پاسخ دادند و در پایان سرکار خانم ابراهیمی به جمع‌بندی مباحث پرداختند: اگر خانواده احساس ارزشمندی درونی را در دختران تا سن ۷ سالگی پرورش دهد، هویت ایشان به‌درستی شکل می‌گیرد و اگر هویت به‌درستی شکل بگیرد، اطاعت‌پذیری و خود کنترلی را به‌دنبال خواهد داشت؛ درنتیجه زنان جامعه دچار چالش هویتی نخواهند شد و به اهمیت نقش خود در خانواده و جامعه واقف خواهند بود.