سیستان|مدرسه علمیه تخصصی حضرت نرجس(سلام الله علیها)|زاهدان

پایان نامه «راهكارهاي دستيابي به بركت در نعمت هاي الهي از منظر قرآن و روايات» در مدرسه تخصصی حضرت نرجس س زاهدان دفاع شد.

شناسه خبر : 154734

1403/11/15

تعداد بازدید : 207

پایان نامه «راهكارهاي دستيابي به بركت در نعمت هاي الهي از منظر قرآن و روايات» در مدرسه تخصصی حضرت نرجس س زاهدان دفاع شد.
به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه نرجس (سلام الله علیها)، جلسه دفاع سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآنی با عنوان «راهكارهاي دستيابي به بركت در نعمت هاي الهي از منظر قرآن و روايات» روز دوشنبه مورخ 15، بهمن ماه به صورت حضوری برگزار گردید.

به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه نرجس (سلام الله علیها)، جلسه دفاع سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآنی با عنوان «راهكارهاي دستيابي به بركت در نعمت هاي الهي از منظر قرآن و روايات» مربوط به خانم «حلیمه جان آبادی» با راهنمایی «حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسین موسوی» و با داوری «حجت الاسلام و المسلمین علی زینتی» روز دوشنبه مورخ 15، بهمن ماه به صورت حضوری برگزار گردید.

 

خانم جان آبادی در ابتدای ارائه خود گفتند: برکت به معنای افزونی و خیری پایدار است که در متون دینی بر اهمیت آن تأکید فراوانی شده است.این نشان دهنده توجه خداوند به فرد است که موجب افزایش کیفیت و کمیت نعمت ها در زندگی می شود. این پایان‌نامه راهکارهای دستیابی به برکت در نعمت‌ها از منظر آیات قرآن و روایات اسلامی را بیان می کند. ابتدا مفهوم برکت و جایگاه آن در پیوند با نعمت‌های الهی آورده می شود.  در این راستا، آیات مرتبط با برکت در قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم‌السلام مطرح شده و تأثیر عواملی مانند ایمان، تقوا، شکرگزاری و رفتارهای نیکو بر افزایش برکت مطالعه گردیده است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که پیروی از دستورات الهی و انجام اعمال صالح، نقش مهمی در افزایش نعمت و برکت در زندگی دارند. آیات و روایات متعددی به نقش شکرگزاری به عنوان یکی از راه‌های مؤثر در جذب برکت اشاره کرده‌اند؛ شکرگزاری می‌تواند در قالب‌های عبادی، اخلاقی و اجتماعی متجلی شود.

 

ایشان در ادامه فرمودند: این تحقیق می‌تواند راهگشای خوبی در جهت بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی باشد.  همچنین، آثار اجتماعی برکت همچون رفاه عمومی، صلح و همبستگی اجتماعی از دیگر مباحث مطروح شده در این پژوهش هستند. روایات امامان معصوم علیهم‌السلام نیز راهکارهایی همچون صدقه، گسترش روحیه همدلی و تعاون، و پرهیز از اسراف و تبذیر را مطرح کرده‌اند که در بهبود و افزایش برکت نقش بسزایی دارند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که اتخاذ این راهکارها نه تنها به افزایش مادّی نعمت می‌انجامد، بلکه به غنای روحی و معنوی جامعه نیز کمک می‌کند.

 

سرکار خانم کوهستانی معاون پژوهش مدرسه تخصصی گفتند: پایان‌نامه با کسب امتیاز عالی از هیئت داوران، پذیرفته شد.