اصفهان/ مدرسه علمیه تخصصی النفیسه/ اصفهان

راهکارهای فقهی درمان طلاق عاطفی زوجین با هدف رسیدن به خانواده متعالی مطرح شد

شناسه خبر : 154021

1403/10/23

تعداد بازدید : 1

راهکارهای فقهی درمان طلاق عاطفی زوجین با هدف رسیدن به خانواده متعالی مطرح شد
نشست علمی با عنوان راهکارهای فقهی درمان طلاق عاطفی زوجین با هدف رسیدن به خانواده متعالی 22 آذر با حضور محمد صادق فاضل به صورت مجازی در مدرسه علمیه تخصصی النفیسه برگزار شد .

فقه اسلامی همواره در طول تاریخ بشر به عنوان یک راهنمای معنوی و عملی نقش بسزایی ایفا کرده است. با افزایش موارد طلاق عاطفی در زوجین، نیاز به راهکارهای فقهی برای حفظ و تقویت پیوندهای خانوادگی بیش از پیش احساس می‌شود.

1. حکم عدم خروج زن بدون اذن شوهر، برای حفظ عزت خانواده، جلوگیری از نگاه‌های طمع‌آلود، افزایش همبستگی و کاهش تنش‌ها و سوءتفاهم‌ها است.

2. آراستگی و توجه به ظاهر، نشانه احترام به همسر، تقویت عشق و محبت، افزایش رضایت، و بهبود روابط زناشویی از طریق نظافت و جذابیت است.

3. احترام به بزرگان، نشان‌دهنده ارزش تجربه و دانش آنان است و باعث تقویت روابط خانوادگی، همبستگی اجتماعی و ایجاد جامعه‌ای سالم و محبت‌آمیز می‌شود.

4. صله رحم، ارتباط و کمک به خویشاوندان، موجب بهبود روابط خانوادگی، کاهش تنش‌ها، افزایش حمایت و همبستگی، و ایجاد جامعه‌ای مهربان‌تر و همبسته‌تر می‌شود.

5. کفویت در اعتقادات مذهبی، فرهنگ، اخلاق و امور اقتصادی، مهم‌ترین ملاک برای زندگی موفق است و عدم آن باعث ناهماهنگی و مشکلات روانی می‌شود.

6. ازدواج تنها شامل نیازهای جنسی نیست بلکه نیازهای عاطفی و روانی نیز مهم‌اند؛ عدم تأمین این نیازها باعث فروپاشی خانواده و آسیب به اجتماع می‌شود.

7. آموختن مهارت‌های ارتباطی و شناخت تفاوت‌های جنسیتی برای زوجین ضروری است؛ این مهارت‌ها به ایجاد همدلی، اعتماد و پایداری در زندگی کمک می‌کنند.

8. تأمین نیازهای مالی زوجه با نفقه، مهریه و اجرت المثل خانه‌داری و شیردهی، استقلال مالی و امنیت زن را حفظ و تقویت می‌کند و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

9. وجوب تمکین، حق قسم و حرمت ترک وطی زوج از زوجه بيش از چهار ماه، تضمین‌کننده حقوق زناشویی، کاهش تنش‌ها، جلوگیری از تبعیض و تقویت پیوندهای خانوادگی هستند.

10. مضاجعه یا همبستری، باعث افزایش ارتباط، اعتماد و امنیت عاطفی، تقویت پیوندهای احساسی، کاهش استرس و بهبود کیفیت ارتباطات زناشویی، و افزایش رضایت و خوشبختی زوجین می‌شود.

این نکات می‌توانند در جلوگیری و درمان طلاق عاطفی نقش مؤثری ایفا کنند. با توجه به اهمیت روابط عاطفی و معنوی در خانواده، بهره‌گیری از راهکارهای فقهی در تقویت این پیوندها بسیار مؤثر است. و خانواده را تا رسیدن به سر منزل مقصود که همان خانواده متعالی است، هدایت می‌کند.