مدرسه تخصصی فاطمه زهرای اطهر(س)/ ایلام/ کرسی آزاد اندیشی

برگزاری کرسی آزاد اندیشی

شناسه خبر : 153224

1403/10/09

تعداد بازدید : 4

مدیر مدرسه تخصصی فاطمه زهرای اطهر(س) ایلام از برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع« خانواده مدرن آری یا خیر» خبر داد.

مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمه زهرای اطهر(س) ایلام به منظور تقویت روحیه نقد و تعامل صحیح و تبیین مساله مدرنیته در زندگی خانواده های امروزی  از برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع « خانواده مدرن آری یا خیر» بصورت مناظره طلاب موافق و مخالف خبر داد.

این نشست در روز دوشنبه 26 آذر ماه 1403 در سالن جلسات مدرسه و با حضور اساتید و طلاب برگزار گردید ابتدا طلاب موافق و مخالف ادله و استدلال های خود را در خصوص موافقت یا مخالفت با موضوع کرسی مطرح کردند و سپس استاد برگزار کننده کرسی به جمع بندی نهائی پرداختند.

نظرات موافقین خانواده مدرن: معتقد بودند با توجه به پیشرفت ها و تکنولوژی و فناوری های نوین که تا مرز هوش مصنوعی هم رسیده است بشر امروزی ناگزیر از سبک زندگی مدرن و نوین است و این سبک باعث مدیریت زمان و جلوگیری از اتلاف وقت ، ارتباط با دنیای معاصر ،به روز شدن علم و مهارت شده است .

تکنولوژی و مدرنیته باعث شده است که ابزارهای تربیتی از شکل سنتی و یکنواخت به پیشرفته و متنوع تبدیل شود و ابزارهای مهارتی هم دچار تحول شده است طوری که با استفاده از فضای مجازی و بدون تردد در سطح شهر و صرف وقت و هزینه انسان مهارت های زیادی را کسب می کنند .

تکنولوژی باعث شده است ارتباطات تسهیل شود ،زمان سفرها کوتاه شود و در صورت مدیریت مناسب وقت انسان و خانواده بیشتر معطوف فرزندان می شود.

خانواده مدرن فرزند خود را طبق زمانه خویش تربیت می کند و از تکنولوژی و مدرنیته در جهت بالندگی جامعه استفاده می کند.

با افزایش سطح اطلاعات مردم و خانواده ها بواسطه استفاده از فضای مجازی و ابزارهای نوین ازدواج تسهیل می شود و مهارت های خانواده ها افزایش پیدا می کند.

نظرات مخالفین خانواده مدرن: مخالفین خانواده مدرن معتقدند تکنولوژی باعث دوری خانواده ها از همدیگر، مشکلات اخلاقی، تربیتی ،پرخاشگری،طلاق و کم شدن صله رحم و ارتباطات رو در رو شده است.

مدرنیته باعث شده است که نقش تربیتی والدین و معلمان کمرنگ شود و استفاده بی برنامه از فضای مجازی بعنوان یکی از مظاهر مدرنیته باعث دوری گزینی و خلوت خانواده ها و ایجاد تربیت های جایگزین و تغییر سبک زندگی شده است طوری که فرزندان دیگر به نقش معلمان و والدین توجه خاصی ندارند.

مدرنیته بدون ایجاد زیر ساخت و بصورت کاملا وارداتی باعث شده که از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفته شود . شاید سایر ابزارها مانند خرید مجازی، امکانات رفاهی و... بصورت ظاهری به کمک خانواده ها آمده باشد اما از نظر فرهنگی و عقیدتی بنیان خانواده ها را با چالش جدی روبرو نموده است.

در ادامه استاد برگزار کننده کرسی ضمن تائید دغدغه های مخالفین تاکید کرد استفاده از هر نوع تکنولوژی نیاز به مهارت و فرهنگ خاص آن را دارد و باید توسط حاکمیت قانون مند شود و خانواده ها هم با استفاده از مشورت با اهل فن و مطالعه طوری مدیریت کنند که ضمن استفاده از تکنولوژی از کانون خانواده مراقبت کنند.

بهیچوجه ثابت نشده است که دلیل افزایش پرخاشگری یا سایر آسیب های اجتماعی صرفا استفاده از تکنولوژی باشد بلکه عوامل مختلفی باعث آن شده است.

مهارت های والدین و همسران و معلمان برای کنش گری در جامعه مدرنیته باید افزایش پیدا کند چون مدرنیته را نمی شود از زندگی های امروزی حذف کرد .

تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از هوش مصنوعی بیانگر اهمیت دنیای مدرن است همان طور که امروزه مردم در شرایط ناترازی های انرژی به اهمیت مساله انرژی هسته پی بردند  سال های بعد هم به اهمیت تکنولوژی و فناوری پی می برند منتها باید مدیریت صحیح و درستی بر آن حاکم باشد.

در پایان هم به سئوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد