در این نشست سرکار خانم میرزایی استاد حوزه و ارزیاب مقالات پایانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب و مقالات علمی حضور داشت.
ایشان در ابتدایی مباحث خود به تعریف مهارت تفکر خلاق پرداخت و گفت: خلاقیت یعنی نو فکر کردن، به شکل جدید نگاه کردن، تفکر جدید داشتن. تفکر خلاق و خلاقیت یک مهارت است که انسانها با تمرین میتوانند به دست بیاورند.
وی ادامه داد: به ویژگیهای افراد دارای تفکر خلاق، چگونه تفکر خلاق را در خود و دیگران پرورش دهیم،تمرین هایی برای رشد تفکر خلاق، موانع تفکر خلاق، نشناختن خود، ضعف اراده، نبود عزت نفس، نبود اعتماد به نفس و ... پرداخت.
استاد حوزه تمرین برای داشتن ذهن خلاق را خواندن یک صفحه به صورت وارونه از پایین به بالا، انجام کارها با دست غیرمعمول، نوشتن یک صفحه بدون نقطه، بیان حروف الفبا از آخر به اول، حفظ کردن شماره تلفن و مهمتر از همه حفظ قرآن بیان کرد.
وی در پایان تصریح کرد: تمرین این موارد ذهن را خلاق میکند و در امور پژوهشی بهترین جایگاه برای نمود آن خواهد بود. به عنوان مثال موضوع تحقیق را خودتان انتخاب کنید، برای انتخاب موضوع، سوالهایی که در ذهنتان همیشه بوده را بنویسید، موضوعهای خوب را بررسی کنید، کلمات اصلی و کلیدی را در موضوع برداشته و آنها را با کلمات مترادف یا مخالف جابجا کنید، در این صورت میتوانید موضوعی را خلاقانه پیدا کنید.