حجه الاسلام والمسلمین شفیعی در ابتدای بحث به اهمیت داشتن فرزند اشاره کرده وبا گریز به دوران گذشته که خانواده ها دارای فرزندان زیادی بودند آسیب های کم فرزندی را مورد تاکید قرار دادند وفرمودند:درزمانهای گذشته تعداد بچه هازیاد بود وزمانی که پدر و مادر پیر می شدند وظایف نگهداری از آنها بین فرزندان تقسیم میشد و پدر و مادر را از لحاظ عاطفه و مهر ومحبت حمایت می کردنداما در این زمان تعداد فرزندان کم است و زمانی که وارد سالمندی میشوند اکثرسالمندان بازنشسته شده و کرسی آنها خالی شده وباید از نیروی کار غیر ایرانی استفاده کرد، فرزندان ما آینده عالی خواهند داشت، نسل ما دارای EQفوق العاده است اما نسل امروز دارای IQفوق العاده وEQ(هوش هیجانی) پایین هستند.
ایشان در ادامه در مورد شیوه تربیت فرزندان گفتند :تربیت فرزند یا باید آموزش محور یا تغییر محور یا دستور محور یا محیطی محور باشد.
ایشان تاکید داشتند که روانشناسان بر این باورند که ۶٠تا ٧٠درصد آموزش در محیطی اتفاق می افتد که تعاملات زیاد باشد و تجرد زیستی و تک زیستی معنا نداشته باشد و بچه های این نوع تربیت دارای عشق، محبت، عاطفه، عدم وابستگی به پدر و مادر، دارای روحیه تعاملات هستند وبحران را چشیده اند و صبر بر بحران، مدیریت بحران وصبر بر نداری را آموزش دیده اند اما نسل امروز تعاملات اجتماعی را یاد نگرفته اند، با جامدات بازی می کنند، روح و عاطفه ای به آنها منتقل نمی شود و فرزندان وابسته والدین هستند و والدین بر کار فرزندان نظارت کامل دارند.
وی در ادامه به آسیب های طلاق اشاره کرده وافزود:بیشترین طلاق ها در۵سال اول زندگی است، مردان بعد ازطلاق ازدواج میکنند چون بحران را مدیریت می کنند اما زنها شکننده هستند وباید در بحران به آنها کمک کرد، آنهابعد از طلاق تا چند سال ازدواج نمی کنند و ملاکشان برای ازدواج سخت تر خواهد شدو چندسال زندگی را برای فرزند دار شدن به تعوق می اندازند.
ایشان سه علت اصلی طلاق را ناباروری، خیانت جنسی و اعتیاد برشمردند و گفتند ۴٠درصد ناباروری ها، ناباروری ثانویه هستند یعنی سالم بوده وبعد نابارور شده اند وعلت اصلی آن این است که پنج سال اول بعداز ازدواج بچه دار نمی شوند.
ایشان همچنین بعد از بیان مثالهایی برای ازدواج زنان آمریکایی گفتند :سن متعارف پسران برای ازدواج در ثبت احوال ٢٠_٣۴سال،و برای دختران ١۷_٢٩سال است چون دراین سن دختران میتوانند انتخاب کنند اما بعد اززمان متعارف اولاً درصد ازدواج کاهش می یابد و دوم اینکه دست برتر ندارند یعنی با دخترهای جوانتر باید رقابت کنند. امروزه از ملاکهای مهم پسرها برای ازدواج اشتغال و درآمد داشتن زن است، ما با اشتغال زنان مخالف نیستیم چون رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند :زنان نصف جامعه هستند. اشتغال نباید مانعی برای ازدواج و بارداری شود چون اکثر زنان به خاطر حفظ شغل خود فرزندشان را سقط می کنند.
ایشان در ادامه به میزان دیه سقط جنینی اشاره کرده وگفتند:طبق احکام دیه بچه دوماهه دیه کامل است چون جنین دارای اراده است وطبق نظر امام اگر جنین (علقه) را بکشی دیه آن ۴٠دینار یا به عبارتی ۶٠٠ الی ٧٠٠ میلیون می باشد. و اگر مادر بچه را سقط کند قاتل است وباید دیه به پدر بدهد، اگر پدر بچه رابکشد قاتل است وباید دیه پرداخت کند، واگر هردو راضی به سقط باشند وپزشک عمل سقط را انجام دهد پزشک قاتل است و باید دیه بپردازد.