برگزاری نشستی با عنوان"زنان وتعارضات حاصل از اندیشه پست مدرن"در تاریخ1403/8/26 با حضور استاد مدعو حجت الاسلام عموچی وجمعی از طلاب و کادر واساتید مدرسه علمیه حضرت زهرا سلام الله علیها خمینی شهر
استاد در ابتدا این گونه به تبیین مفهوم پست مدرن پرداختن: پست مدرنیسم مفهومی تاریخی و جامعهشناختی است که به دوران تاریخی بعد از مدرنیسم اطلاق میشود. این اصطلاح در زبان فارسی به فرامدرنیسم و فرا تجددگرایی ترجمه شده است که از ویژگیهای محتوایی پست مدرنیسم، میتوان به انکار برخورد انتقادآمیز نسبت به هر نوع معرفت شناسی، نفی کلیت و جامعیت از هرگونه فکر، عقیده وغیره اشاره کرد.
ایشان در ادامه در خصوص چالشهای دینی در اندیشه پست مدرن فرمودند: پست مدرنیسم با دین میتوان گفت که، پست مدرنیسم هرگز نمیتواند دین را با ویژگی های حقیقی که ذاتی همه ادیان محسوب میشود، نشان دهد. در واقع پست مدرنیسم بر اساس اصول و ویژگیهایش، دین را نیز همانند جهانبینی کلی، کنار می زند. نتیجهای که از این طرز فکر بدست میآید، موضع نسبیگرایانه و پلورالیستی است که خود باعث به وجود آمدن مواضع گوناگونی از سوی اندیشمندان شده است.
حجت الاسلام عموچی در خصوص بحث اصلی نشست یعنی زنان وتعارضات حاصل از اندیشه پست مدرن به این نکته اشاره نمودند که :از آنجایی که اندیشه پست مدرن حاصل نظام سرمایه داری است برخلاف اسلام زن را همچون کالایی مادی می پندارد ولی از آنجا که سردمداران این تفکر با تکنیکهای خاص نظریاتشان را تبیین می کنند لذا طرفداران زیادی پیدا کرده اند ویکی از این ابزارها استفاده از "لسان قوم"است که در قرآن به آن اشاره شده وما به عنوان یک مسلمان در تبلیغ مقام زن از این تکنیک کم بهره ایم.
ایشان در پایان بحث ضمن اشاره به تعارضاتی حاصل از اندیشه پست مدرن(1-تعارض بین بروز بودن ومتدین بودن2-.تعارض بین من موجود ومن نمایشی وتعارض بین من واقعی ومن آرمانی که به ویژه در بین زنان بسیار قابل توجه واهمیت است)راهکار حل این تعارضات را برگزاری جلسات مناظره ای وکرسی های آزاد اندیشی با دعوت از کارشناسان بحث در خصوص این تعارضات وراه حلهایی مناسب ودرخور برای این نوع تعارضات (که ریشه بسیاری از ناهنجاریها در جامعه بویژه بین دختران وبانوان است)معرفی نمودند.