به استحضار می رساند در نشست پژوهشی فاطمه شناسی سیره ی حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) مورد تحلیل و برسی قرار گرفت.
سیره ی سیاسی حضرت زهراء (سلام الله علیها) به تحلیل خانم شهلا افشار
ازدیدگاه آموزه های اسلامی، انسان نسبت به سرنوشت فردی و اجتماعی خود مسؤل است و نمی تواند در رابطه با حوادث و واقعیتها ی پیرامون خود بی تفاوت باشد یکی از موضوعاتی که تآثیر عمده بر سرنوشت بشریت دارد، رهبری و مدیریت سیاسی جامعه است، که برخورد مسؤلانه ی همه ی افراد جامعه را می طلبد و دراین رابطه جنسیت مطرح نیست. از این نظر حضرت زهرا (سلام الله علیها) شایسته ترین فرد برای مشارکت سیاسی و حضور در صحنه سیاست می باشد و ایشان با وجود وظایف اجتماعی متعدد و خستگی های ناشی از کار روزانه و رسیدگی به امور خانه از صحنه ی سیاست دور نمی ماندند.
فعالیت های سیاسی آن حضرت از دوران کودکی شروع شد و ایشان همواره کنار پدر بزرگوارشان بودند و در مشکلات پدر را همراهی می کردند همچنین ایشان به دفاع از ارث زن در اسلام می پردازد همچنین به در خانه مهاجران و انصار می رفتند و آنها را نسبت به غفلتی که در مورد امام علی (ع) دچار آن شده بودند بیدار می ساختند. یکی دیگر از شیوه های مبارزاتی ایشان آگاهی دادن و رشد سیاسی زنان مهاجر و انصار بود که بدین وسیله، آتش مبارزه در خانواده های مدینه وارد می شد و بعد به جامعه کشیده می شد.
سیره اجتماعی حضرت زهراء( سلام الله علیها) به تحلیل خانم فائضه پور علی
حضرت زهراء (سلام الله علیها) در جنگ های زیادی در کنار پیامبر حضور داشتند و بعد از ازدواج و زندگی مشترک باز هم در زندگی اجتماعی همگام، امام علی (علیه السلام) به پیش می روند اما پس از وفات پیامب (ص) فصل جدیدی از زندگی سیاسی، اجتماعی آن حضرت شروع شد، ایشان برای تحکیم پایه های انقلاب نوپای پیامبر (ص) و حفظ و تداوم حکومت اسلامی دست به مبارزه و دفاع از حق میزنند ودر جریان سیاسی عظیمی حضور می یابند. پیامبر (ص) در حالی چشم از جهان فرو بستند که تشنگان قدرت در کمین نشسته بودند، هنوز جنازه پیامبر (ص) دفن نشده بود که منتظران فرصت طلب پیامبر را رها کرده و در صقیفه جمع شده برخلاف دستور خدا و پیامبر و وصیت پیامبر (ص) خلافت را از امام علی (علیه السلام) گرفتند و به دیگری دادند و گروهی از مردم عادی را با تهدید و فشار ترساندند و با گروهی دیگر از راه معامله و تقسیم قدرت کنار آمدند و عده ای را با وعده ی پول، بخشش ثروت با خود همراه ساختند.
سیره ی خانوادگی حضرت زهراء (سلام الله علیها) خانم مینا مولایار
خانواده کوچکترین و از جهاتی مهمترین بخش هر جامعه است در صورتی که در مسیر صحیح تربیتی حرکت کند، آثار و برکاتش شامل حال همه ی جامعه می شود ایشان به عنوان الگوی زن مسلمان درسهای فراوانی برای خانواده های ما بویژه بانوان دارد همچنین جامعه ی ما نیازمبرم به شنیدن و یادآوری آنها داشت، وقتی زمینه ی رفتار شناسی حضرت را با معیارهای خانواده مطالعه می کنیم، از جمله رفتارهای ایشان را با پدر، همسر، فرزندان، خویشان نسبی و سببی متوجه شیوه تعالی رفتار او نسبت به مردم عادی می شویم. ایشان نه سال همسر امام علی (ع) بودند و چهار فرزند به دنیا آوردند و یکی ازبچه های ایشان نیز فوت کرد، کمبود امکانات از ویژگی های بارز تاریخ صدر اسلام بویژه زندگی خانوادگی آن حضرت بود اما هرگر در زندگی هیچ گله و شکایتی نداشتند، همواره به ناتوانان نیز کمک می کردند.