در این نشست، خانم میترا سعیدی به عنوان استاد ارائه دهنده بیان کرد: خانواده اجتماع کوچکى است که از مرد و زن تشکیل شده و در تکامل معنوى و رشد مادى یکدیگر مشارکت داشته و هر یک کمبود دیگرى را در اوج محبّت و مودت جبران میکند.
وی افزود: اگر عواملی زندگی زوجین را تهدید کرد و آرمانهاى فکرى و اعتقادی آنان را به خطر انداخت باید هر دو به دفاع برخاسته و برای تحکیم زندگى خویش با آن مبارزه کنند و نسل خود را دوام بخشند.
طلبه مدرسه علمیه سعدیه رامیان به راهکارهای کوتاه جهت تحکیم خانواده پرداخت و آراستگی ظاهر را از آن جمله برشمرد و تصریح کرد: آراستگی زن برای همسرش مهم است، بنابراین، تغییر کوچک در ظاهر باعث انسجام زندگی مشترک میگردد.
خانم سعیدی، بروز احساسات را از دیگر راهکارها معرفی کرد و افزود: عشق مثل گلی است که باید هر روز به آن رسیدگی شود، براین اساس، ابراز کوچکترین محبت و عاطفه، صمیمیت و عشق بین زوجین را زنده نگه میدارد.
وی، صداقت را از راهکارهای تحکیم بنیان خانواده برشمرد و تشریح کرد: دروغ از اشتباهات مهلک در زندگی مشترک است که موجب بیاعتمادی به یکدیگر میشود، بنابراین، با صداقت و راستگویی زندگی خویش را بر پایه های قوی استوار کنید، زیرا اعتماد زیر بنای ارتباط خوب زوجین است.
مبلغ حوزه به تبیین آثار فرزندآوری پرداخت و تشریح کرد: فرزندان از یک سو موجب تشخص و هویت خانواده میشوند و از طرف دیگر، وجود فرزند زمینه تداوم زندگی مشترک را فراهم کرده و سپری در برابر فروپاشی خانواده است.
خانم سعیدی، داشتن جامعهای جوان و پویا، امید به زندگی، گسترش ارتباطات، رشد شخصیت، احساس ارزشمندی و پایداری خانواده را از آثار فرزندآوری برشمرد.
خانم زهرا کوهساریان به عنوان استاد ناقد، احترام گذاشتن به یکدیگر را از ارکان اصلی عشق و محبت در خانواده دانشت و گفت: وقتی زوجین در خانواده به یگدیگر احترام بگذارند و از الفاظ زیبا استفاده کنند، روابط اعضای خانواده تقویت میشود.
وی، به آثار فرزندآوری اشاره کرد و افزود: فرزندآوری عاملی برای افزایش رضایت خاطر والدین و حفظ بقاء خانواده است.
استاد حوزه با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) درباره اهمیت فرزندآوری، بیان کرد: «فرزندآوری یکی از مهمترین مجاهدتهای زنان و وظایف آنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل میکند، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است.صبرش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپریم؛ آن وقت پیشرفت خواهیم کرد».
خانم فرشته بسطامی به عنوان دبیر علمی بیان کرد: فرزندآوری و تولید نسل پایههای زندگی را محکمتر میسازد.
وی با بیان اینکه زوجین با ایجاد رابطه صمیمی و عاشقانه، محیطی امن و آرام در خانه ایجاد میکنند، افزود: زوجین باید در خانواده طوری رفتار کنند تا فرزند را برای مفید واقع شدن در جامعه آماده کنند.
مبلغ حوزه، وجود فرزند را لازمه زندگی مشترک دانست و تأکید کرد: وجود فرزندان باعث ایجاد قوت، قدرت، عشق، دلگرمی و مسئولیت پذیری در زوجین میشود.
خانم بسطامی خاطرنشان کرد: ارزش جایگاه خانواده و فرزند زمانی پر رنگ میشود که رسانههای غربی تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا با تخریب جایگاه خانواده موجب فرو پاشی این نهاد مقدس شوند.