برگزاری نشست پژوهشی

برگزاری نشست پژوهشی با موضوع جایگاه و الگوی زن اسلامی

شناسه خبر : 150928

1403/09/06

تعداد بازدید : 11

برگزاری نشست پژوهشی با موضوع  جایگاه و الگوی زن اسلامی
معاون پژوهشی مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) شهرستان بهاباد از برگزاری نشست پژوهشی با موضوع"جایگاه و ارزش زن در اسلام" خبر داد

به گزارش روابط‌عمومی مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها شهرستان بهاباد، معاون پژوهشی این مدرسه از برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته کتاب  با حضور خانم فاطمه سادات رضوانی از مبلغین فرهنگی و کتابخوانان فعال شهرستان  در جمع طلاب این مدرسه خبر داد.

فاطمه سادات رضوانی گفت: اسلام مقام زن را در دو حیطه همسری و مادری بسیار مورد توجه قرار داده و از این دو جهت برای زنان جایگاه و منزلت ویژه‌ای ترسیم کرده است. بدین صورت که در نگاه اسلام خانواده دارای منزلت و قداست خاصی است و از آنجا که زن مدیر خانواده به شمار می‌رود، بیشترین نقش را در این زمینه به خود اختصاص ‌داده و با توجه به مقام آرامش دهی زن باید توجه داشت که زنان بالاترین نقش را در حفظ کیان خانواده بر عهده دارند. در حقیقت آرامش و امنیت روانی که زن می‌تواند در خانه به همسر خود بدهد بی‌بدیل بوده و قرآن هم بر این نکته تاکید می‌کند.

وی افزود:زنان عهده‌دار نقش تربیتی جامعه بوده و این زنان هستند که مسئولیت مهم تربیت افراد جامعه را بر دوش دارند چرا که انسان‌ها در خانواده تربیت می‌شوند و سپس وارد اجتماع می‌گردند و زن به عنوان مدیر خانه و در جایگاه مادر که بیشترین حضور را در خانه دارد، می‌تواند بالاترین نقش را در این زمینه ایفاء نماید. از این‌رو زن مهمترین مسئولیت را در خانواده دارد و بی شک نقشی اساسی در تربیت فرزندان به عنوان افراد اجتماع خواهد داشت..

ایشان در ادامه گفت:قرآن کریم نسبت به جایگاه دختران و زنان توجّه داشته و همواره رفتار ظالمانه و ستمگرانه و تحقیرآمیز علیه آنان را که در بسیارى از فرهنگ‏ها از جمله عرب‏جاهلى رایج بوده است، مورد نکوهش قرار داده است. قرآن در آیات و شیوه‏هاى بیانى مختلف، نگاه فرودستانه به دختران و زنان را نکوهش کرده و چنان نگره‏اى را با ارزش‏هاى انسانى و باورهاى توحیدى ناسازگار دانسته است: «و لا تقتلوا اولادکم خشیة إملاق نحن نرزقهم و ایّاکم إنّ قتلهم کان خطأً کبیراً» (اسراء / 31) «و فرزندانتان را از ترس فقر نکشید، ما آن‏ها و شما را روزى مى‏دهیم، مسلماً کشتن آن‏ها گناه بزرگى است.» «و اذا الموءودة سئلت بأىّ ذنبٍ قتلت» (تکویر / 8 و 9) «و در آن هنگام که از دختران زنده به گور شده سؤال شود: به کدامین گناه کشته شدند؟

وی افزود: علاوه موارد ذکر شده در زمینه جایگاه والای زنان از نگاه اسلام، نام یکی از سوره‌های قران مجید به نام نساء (یعنی زنان) اختصاص یافته است و در ایات این سوره بحث‌های زیادی درباره زنان وجود دارد در سوره نور و سایر سُور قرآنی مباحث مختلف زنان مورد توجه و عنایت قرار گرفته است

رضوانی بیان کرد: مادر از هر جهت مقام ارجمند ووالایی در همه‌ی ادیان داشته و دارد و همگان با دید احترام به او می‌نگرند و به عظمت وبزرگی از وی یاد می‌کنند. هر دین وآیینی که در طول تاریخ آمده به این مسئله توجه کرده و مردم را به خدمت به مادر فراخوانده است. همانگونه که دین نسبت به سایر پدیده های عالم اظهار نظر می‌کند، جهان را آنگونه که هست به ما می‌نمایاند ودر امور ارزش، ارزش‌ها را معرفی ودر مورد آن‌ها ارزشگذاری و داوری می‌نماید؛ درباره مادر و مقام و جایگاه او نیز ساکت نبوده، بلکه عنوان مادری را جایگاه بس والا و ارزشمند دانسته، مقام وی را گرامی می‌دارد.

ایشان افزود: ادیان مختلف با همه اختلافاتی که دارند در این زمینه اتفاق نظر داشته و همه با دید احترام به مادر می‌نگرند و مقام مادر را از مقام هر کس دیگر برتر و بالاتر می‌دانند.

وی با اظهار نگرانی از وضعیت موجود گفت: دشمن در شعار زن، زندگی، آزادی به دنبال نقطه مقابل مادر بودن است زیرا زن را به راحت طلبی دعوت می کنند و رنج مادر بودن را برنمی‌تابند ولی زن از نگاه اسلام کسی است که دختر خانه، همسر وفادار و مادر فداکار باشد.

 فعال فرهنگی شهرستان گفت: همچنین باید توجه داشت که برای پیشگیری و مقابله با این گونه آسیب‌ها باید به بحث تقویت نهاد خانواده که پیش نیاز تحکیم و سلامت جامعه می‌باشد عنایت بیشتری داشت که در اینجا نیز زنان به عنوان اصلی ترین رکن خانواده و جامعه نقش مهمی بر دوش دارند. از این‌رو هر چه در مسیر آگاهی بخش و الگودهی صحیح به زن تلاش شود به نوعی تلاش در سالم سازی جامعه می‌باشد

وی از خانواده و جمعیت به عنوان دو مقوله مهم که امروزه دشمنان هدف قرار داده اند نام برد و افزود: اینکه اوضاع اقتصادی خراب و تربیت فرزند در این زمانه مشکل است تنها القائات دشمنان برای نیل به اهدافشان است.

رضوانی بیان کرد: مقام معظم رهبری نزدیک دو دهه است مدام در بیانات‌شان خطاب به مردم و مسؤولان نگرانی شدیدشان از کاهش رشد جمعیت ایران را طرح کرده و مطالبه تغییر سیاست‌های جمعیتی و کمک به رشد جمعیت کشور را بیان می‌کنند.

ایشان  با تاکید بر اینکه دولت و مردم باید برای تحکیم بنیان خانواده بیشتر همت کنند تا به یک جمعیت پایدار، استوار و آینده ساز دست یابیم، افزود: دشمنان نقشه کاهش جمعیت جوان را در کشورمان عملیاتی و اجرا کرده و شعار غلط فرزند کمتر زندگی بهتر را برای همه نهادینه و ما را از یاد و رزاق بودن خدا غافل کردند، امروز یکی از عوامل اصلی افسردگی جامعه، فرزند کمتر داشتن است و بیشتر خانواده‌ها دچار این مشکل هستند.

خانم رضوانی ادامه داد: همه مردم و دولت باید تلاش کنند که این فرهنگ غلط از جامعه برچیده شده و برای تحکیم بنیان خانواده تلاش شود و همه وظایفشان را به نحوه احسن انجام و در راستای گام دوم انقلاب تلاش کنند تا به یک جمعیت پایدار و استوار و سرمایه مهم کشورمان دست یابیم.

وی در پایان ضمن معرفی کتاب بانوی تراز و کتاب زن در اسلام شهید مطهری گفت: مطالب بسیار زیبا و دلنشین این کتب برای همه ما لازم است تا بیشتر قدر و جایگاه خویش را بدانیم و به وظایف خویش به درستی عمل نماییم..