به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای مدرسه علمیه خواهران از مازندران، سرکار خانم مریم نظری، نویسنده کتاب «تاثیر واقعیت درمانی بر اعتیاد اینترنتی» در برنامه آیین رونمایی کتاب در جمع کادر، اساتید و طلاب مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام بیان کرد: این کتاب در 5 فصل از نگاه روانشناسی به موضوع اعتیاد پرداخته و تلاش می کند تا با تحقیق در رفتار بشر آن را هر چه بیشتر بشناسد و پاسخ های علمی برای آن بیابد و بدین وسیله بتواند مشکلات روزمره و عملی او را بهتر حل نماید.
وی افزود: تحقیق در زمینه رفتار بشر هم نیازمند به تلاش های نظری و هم نیازمند فعالیت های عملی، مشاهده و تجربه است. تجربه نشان داده که واکنش و رفتار افراد در موقعیت های مختلف، متفاوت می باشد.
نظری در تعریف واقعیت درمانی اذعان داشت: بیش از نیم قرن است که شخصی به نام گلاسر، به نوشتن و تمرین سخنرانی نظریه خود در کار با واقعیت درمانی و نظریه انتخاب مبادرت کرده و در این مدت تلاش های خوبی داشته، اساس نظریات او کنترل درونی است که انسانها توانایی و قدرت انتخاب کردن در ارتباط با رفتار فردی و حرفه ای خودشان را دارند.
در ادامه ضمن تعریف و تبیین اعتیاد اینترنتی تصریح کرد: اعتیاد یعنی تعلق یا تعادل غیر طبیعی که برخی افراد نسبت به بعضی رفتارها پیدا میکنند معتاد کسی است که نیازمند و وابسته روانی ـ رفتاری غیر معقول است که به طور مکرر آن را اعمال میکند خصوصیات شخصیتی میتوانند نقش مهمی در توزیع تفاوتهای فردی موثر در اختلالات متعدد را بازی میکنند.
وی با اشاره به تبیین تکانشگری خاطرنشان کرد: یکی از خصیصههای شخصیتی که هم در جامعه بهنجار هم در سطح بالینی میتواند مورد توجه قرار گیرد؛ تکانشگری است. رفتارهای تکانشی جز مهمی از رفتارهای روزانه ما هستند این رفتارها که به آنها رفتارهای مخاطره آمیز یا مخاطره جویانه هم گفته میشود؛ طیف وسیعی از اعمالی را شامل میشود که روی آنها تحمل کمتری صورت گرفته به صورت نابالغ بروز مییابند از خطر پذیری بالایی برخوردارند و در یک جمله منظور از تکانشگری یعنی عمل بدون تفکر و عمل بدون ارزیابی پیامدهاست.
پژوهشگر حوزه با تاکید بر خصوصیات تکانشگری تصریح کرد: این رفتارها؛ شتاب زده، برنامهریزی نشده، بدون فکر و مستعد اشتباه هستند. تکانشگری میتواند نقطه عطف بسیاری از اختلالات و آسیبهای اجتماعی؛ مثل خشونت، قمار، بازیهای بیمارگونه، سوء مصرف مواد، رفتارهای پرخطر جنسی و اختلالات شخصیت فردی و ضد اجتماعی باشد.
وی با برشمردن اصول واقعیت درمانی اذعان داشت: ارتباط و درگیری عاطفی، توجه و تاکید بر رفتار کنونی و نه بر احساسات، تاکید بر زمان حال، قضاوت ارزشی، تهیه طرح و برنامه، تعهد به انجام برنامه، نپذیرفتن هرگونه عذر و بهانه، حذف تنبیه، 8 اصل واقعیت درمانی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شد.
نظری در پایان خاطرنشان کرد: در این کتاب شما تاثیر واقعیت درمانی را بر اعتیاد اینترنتی خواهید فهمید. این پژوهش بر روی دانش آموزان دختر متوسطه دوم انجام شده که به صورت پرسشنامه وسواس فکری و پرسشنامه تکانشگری در قالب بسته آموزشی واقعیت درمانی گروهی در ۹ جلسه صورت پذیرفت.