استان مازندران، مدرسه علميه الزهرا سلام الله علیها بابل

نشست اخلاقی با محوریت سبک زندگی فاطمی

شناسه خبر : 150351

1403/08/27

تعداد بازدید : 6

نشست اخلاقی با محوریت سبک زندگی فاطمی
معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهراء( سلام‌الله‌علیها) بابل، سیده آسیه حسینی، با دعوت از آیت الله شیخ مرتضی امیری وحید استاد اخلاق حوزه علمیه قم و شاگرد آیت‌الله بهاء‌الدینی و آیت‌الله بهجت، در هفته کتاب و کتابخوانی نشستی با موضوع سرمایه عمر در جمع اساتید و طلاب این مدرسه به هدف بیان اهمیت زمان‌بندی و عدم اتلاف وقت برگزار کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم:
عمر سرمایه ایست که باید قدر بدانیم
استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: عمر سرمایه ایست که باید قدر بدانیم و از آن مراقبت کنیم همان‌گونه که از سایر سرمایه‌های خود مانند طلا و جواهرات و مال و مسکن و ... مراقبت می‌کنیم.
 
به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، سیده آسیه حسینی، معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهراء( سلام‌الله‌علیها) بابل از برگزاری نشستی در هفته کتاب و کتابخوانی با موضوع سرمایه عمر به هدف بیان اهمیت زمان بندی و عدم اتلاف وقت در جمع طلاب و اساتید این مدرسه با دعوت از شیخ مرتضی امیری وحید از اساتید اخلاق حوزه علمیه قم و شاگرد آیت‌الله بهاءالدینی و ایت‌‌الله بهجت خبر داد.
 
امیری ابتدا به بیان حدیثی از نبی اکرم( صلی‌الله‌علیه و آله و سلم) پرداخت و گفت: در حدیثی شریف و نورانی رسول خدا( صلی الله علیه و آله و سلم) به ابوذر غفاری فرمودند: 《ای اباذر نسبت به عمرت حریص تر  باش تا نسبت به درهم و دینارت.》با توجه به این حدیث معلوم می‌گردد همانطور که از سرمایه‌های مادی خود مانند گوشی و طلا و جواهرات و پول نقد و مسکن و... مراقبت می‌کنیم، عمر ما هم سرمایه‌ایست که باید قدر بدانیم بلکه نسبت به حفظ آن حریص‌تر باشیم.
 
وی افزود: بسیاری از ما عمر خود را به بطالت می‌گذرانیم و یا خدایی نکرده به ارتکاب گناه سپری می‌کنیم با سرگرمی‌های بیهوده( مانند: تماشای فیلم و سریال، گذران وقت در فضاهای مجازی و ...) وقت و عمر خود را تلف می‌کنیم در حالی که در روایات آمده خود را به چیزی مشغول کنید که در قبال آن مسئول هستید و مسئولیت یک طلبه مطالعه و پژوهش است.
 
استاد اخلاق در ادامه بیان کرد: همواره انسان باید خود را در محضر پروردگار عالم  ببیند و هر کاری که انجام می دهد سبک و سنگین کند که آیا می‌تواند در قیامت و در محضر خداوند متعال بابت آن عمل پاسخگو باشد؟ باید در این فرصت کوتاه عمر حداکثر استفاده را ببریم و این مهم تنها از طریق توجه به پروردگار، رفع موانع و قطع علائق صورت می‌گیرد و جز از این راه نمی‌توان اوج گرفت.
 
وی با اشاره به بیت《مرغ پای بسته به دام هوای نفس/ کی بر فراز عالم روحانیان نشست 》عنوان داشت: پرنده ای که در قفس باشد نمیتواند پرواز کند پس باید توجه کنیم چه چیزهایی مانع توجه ما به خدا و حرکت و رشد ما می‌شود که آن‌ها را رفع نماییم مثلا اگر غضب است یا غیبت و یا هر چیز دیگر برای پریدن نباید سنگ سنگینی به پایمان بسته باشیم و مفهوم رفع موانع همین است.
 
امیری وحید پس از شمردن برخی موانع و تفهیم رفع آن‌ها به اهمیت بحث قطع علائق پرداخته و گفت: بعد از اینکه موانع را برطرف کردیم ممکن است خدا نکرده همچنان لذت گناه را در کام خود احساس کنیم که این همان قطع علائق است و علائق کلاً باید قطع شود تا بتوانیم پرواز کنیم و به عالم مقام الله راه پیدا کنیم تا بتوانیم در مسیر سیر مراحل معنوی بندگی قدم بگذاریم پس مادام که انسان رهایی از علائق پیدا نکند رسیدن به مقامات معنوی امکان ندارد و در این راع باید دقت و توجه بیشتری داشته باشیم.
 
جلسه با قرائت دعای سلامتی آقا امام زمان( عجل‌الله) به پایان رسید.