واحد پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهراء (س) نشست علمی پژوهشی در 29آبان 1403با عنوان «سیر تحولات پوشش زن مسلمان ایرانی در سده اخیر » برگزار کرد.
در این نشست که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد ،کریمی مدرس حوزه بعد از تعریف حجاب اشاره ای به تاریخچه حجاب پیش از اسلام و بعد از اسلام کردو بیان نمود : حجاب زنان ایرانی در دوران باستان یعنی قبل از ورود اسلام به ایران در جهان منحصر به فرد بوده است و برای تثبیت ادعای خود از سخن جهانگردان مشهور و نقش برجسته مثال هایی را عنوان کرد.
ایشان اذعان کرد: بعد از اسلام حجاب در میان ایرانیان به چشم می خورد به طوری که یک جهانگرد اسپانیایی در توصیف حجاب زنان در عصرصفوی می نویسد، زن های شهری معمولا روی پوشیده اند و عجب آنکه چادر سفید داشته اند و نقاب سیاه واقعا مثل ماه زیر ابر رفته می مانند.
کریمی افزود: در سده اخیر پوشش و حجاب همچنان در میان ایرنیان جایگاه ویژه ای داشته هر چند با تغییر و تحولاتی همراه بوده است ، در دوره قاجار همه ی زنان حتی زنان حرمسرا چادر داشتند و بر روی آن برای پوشاندن صورت خود از پوشیه استفاده می کردند، در زمان پهلوی اول پوشاک ایرانیها طی سالهای اولیه سلسله پهلوی، به طور کلی شبیه پوشاک دوره قاجار بود. اما به دلیل سیاستهای غربگرایانه رضاخان و روشنفکران عصر پهلوی تلاشها برای تغییر سراسری پوشش در ایران آغاز شد ، ومقدمه چینی پدیده کشف حجاب قانونی در ایران را رقم زد.
وی در ادامه گفت : در دوره پهلوی دوم سیاست حیازدایی و حجابزدایی به شکل دیگری پیگیری شد،در این دوره آزادی در پوشش اجتماعی وجود داشت اما سیاستهای فرهنگی علیه حجاب همچنان ادامه پیدا کرد. مهمترین تفاوت کشف حجاب در دوره رضاخان و محمدرضاشاه این بود که کشف حجاب در دوره رضاخان به زور سرنیزه و در دوره محمدرضا به کمک تبلیغات و فعالیتهای فرهنگی گسترش یافت.
ایشان دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تقسیم بندی کرد و وضعیت حجاب را در هر کدام از این دوران را برشمرد و تصریح کرد : در یک جمعبندی کلی میتوان گفت، در این دوران قصور هایی صورت گرفته و همین امر باعث شکل گیری جریان هایی همچون «زن ، زندگی آزادی » که نتیجه تلاش دشمنان برای تسلط برکشور است شد، در اینجا در پاسخ به سوال افرادی که ورود حکومت برای مبارزه با این جریان را محکوم می کنند باید گفت ؛ از آنجایی که ترویج بی حجابی مساوی با افزایش فساد و فحشا و از بین رفتن امنیت در سطح جامع است ، ضرورت دارد حکومت با رعایت اصول و شرایط خاص وارد عمل شود.
کریمی با معرفی چند منبع و پیشنهاد پنج موضوع جهت تحقیق جلسه را ختم کرد.