اصفهان/ موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا/ برگزاری جلسه دفاعیه

شناسه خبر : 150043

1403/06/30

تعداد بازدید :

اصفهان/ موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا/ برگزاری جلسه دفاعیه
معاونت پژوهش از برگزار جلسه دفاعیه طلبه سطح 3 رشته اخلاق و تربیت اسلامی خانم سلاله اخلاقی با عنوان "آثار خودمراقبتی در خانواده از منظرقرآن و روایات" به راهنمایی خانم دکتر طالبی و داوری حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای مرتضی سلمانی خبر داد.

خانم سلاله اخلاقی طلبه رشته اخلاق و تربیت اسلامی در خصوص پایان نامه خود اینگونه توضیح داد: خانواده، مهم­ترین نهاد تربیتی برای رشد و بالندگی افراد محسوب می­شود. و استحکام خانواده به روابط اثر بخش میان اعضاء آن بستگی دارد. روابط سالم میان آن­ها از خودمراقبتی نشأت می­گیرد، لذا؛ اثر بخش‌ترین تعاملات خانواده بر مبنای خودمراقبتی است. با توجه به گستردگی مفهوم خودمراقبتی آن را در علوم مختلف از قبیل علم روانشناسی وعلم اخلاق و در قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفت.  و بعد از آن به تبیین ابعاد خودمراقبتی در علم روانشناسی  که شامل مفاهیمی چون: خودتنطیمی، خودکنترلی، خودگردانی، خودمدیریتی، خودمهارگری و تاب­آوری  پرداخته شد. و خودمراقبتی در علم اخلاق در ذیل مفاهیمی چون؛ خویشتنداری بیان گردید.

وی در ادامه بیان کرد:  خودمراقبتی در قرآن کریم دارای مفاهیمی مانند: نفس، تهذیب نفس، تقوا و خودشناسی آماده است. و با توجه به اینکه خودمراقبتی در این نوشتار به معنای تلاش متعهدانه برای رفع نیاز­های خود و دیگران است؛ در دو حیطه­ ی رابطه زوجین و رابطه والد و فرزند مؤلفه­ ها تبیین گردید و آثار هر یک از آن­ها را در قرآن و روایات مورد  بررسی  قرار داد.

در انتها اخلاقی بیان کرد: در واقع  این پژوهش، شامل سه فصل است؛ فصل اول، شامل دو گفتار که کلیات و مفهوم­شناسی را تبیین می­کند. فصل دوم، شامل دو گفتار که گفتار اول مؤلفه­ های خودمراقبتی مشترک زوجین و آثار آن و گفتار دوم مؤلفه­ های خودمراقبتی اختصاصی زوجین و آثار آن را بیان می­کند. فصل سوم نیز شامل دو گفتار که گفتار اول شامل مؤلفه­ های خودمراقبتی مشترک والدین و فرزندان و آثار آن و گفتار دوم شامل مؤلفه­ های خودمراقبتی اختصاصی والدین نسبت به فرزند و اختصاصی فرزند  نسبت والدین را تبیین و به آثار هریک از آنان می­پردازد.