طلبه سطح 3 ملیحه فلاحیان در مورد پایان نامه خود اینگونه توضیح داد: مدیریت جهادي مدیریت برخاسته از دین مبین اسلام با خصوصیتهای جهادي است که در آن سازماندهی فعالیتها براي نجات از چالشها و مشکلات درونی و بیرونی، کوشش و مقابله با دشمن همراه باانگیزه الهی، مبتنی بر علم و درایت و ارادۀ استوار صورت میپذیرد. دراینبین مدیریت جهادي بر عرصههاي گوناگونی تأثیرگذار است که یکی از مهمترین قلمروهای آن در حوزه فرهنگ است.
وی در ادامه گفت: اینگونه از مدیریت مشتمل بر فرآیند برنامهریزي جهادي، سازماندهی جهادي، جهتدهی و کنترل جهادي برای حرکت روبهجلو و پیشرفت و تحولات همهجانبه فرهنگی است. نقش و جایگاه مدیریت جهادي در موارد پیشگفته طبقِ آمیختگی مفهوم جهاد و تحول فرهنگی، مأخوذ از آیات قرآنی و احادیث اهلبیت علیهمالسلام در بیانات مقام معظم رهبری حفظهالله است. از طرفی تأکیدهای چندباره از سوی ایشان بر مدیریت جهادی بهخاطر محقق شدن آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی صورت گرفته است، که به همین دلیل نیازمند تحقیق درباره مباحث گوناگون درخصوص مدیریت جهادی هست؛ بنابراین یافتههای این پژوهش که بهدنبال چگونگی تأثیرمدیریت جهادی بر تحول فرهنگی است ازیکطرف نشان میدهد که مدیریت جهادی پنج تأثیر فردی «امتداد ربوبیت خداوند، خودسازی و تزکیه نفس، حرکت در مسیر آرمانها، قاطعیت و انقلابی بودن، روحیۀ ایثارگری، وجدان کاری» را در پی دارد که موجب پیشرفت و تحول فرهنگی میشود.
در آخر فلاحیان بیان کرد: از طرف دیگر نیز ده تأثیر اجتماعی «تحقق عدالت در جامعه، شایستهسالاری، استقامت و پایداری در مسیر اصول و ارزشهای اسلامی، ایجاد جامعه هدایت و بافضیلت، مردمی بودن، اعتماد و همدلی، دستیابی به اقتدار، پیشرفت، تبدیل مدیریت جهادی به فرهنگ جهادی، خلاقیت و نوآوری» درزمینه تحولات فرهنگی ایفا میکند.