معاون پژوهش حوزه علمیه شهرستان نهاوند از برگزاری نشست بانویی از تبار الوند خبر داد.
طیبه زمانیان اظهار داشت این نشست که در راستای برگزاری کنگره ملی خانم مرضیه حدیدچی( دبّاغ )با سخنرانی سرکار خانم زمانیان انجام(معاون فرهنگی تبلیغی) حوزه علمیّه خواهران شهرستان نهاوند صورت گرفت، سعی شد به ابعاد مختلف شخصیّت این بانوی بزرگ پرداخته شود.
محبوبه زمانیان معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران نهاوند،
زنان مسلمان را نماد ایثار و عطوفت دانست و گفت : زن خوب ایرانی گوی سبقت را با داشتن برترین صفات انسانی از جمله پاکدامنی عفّت و ایمان ربوده که از بین این زنان پاکدامن مواردی مثل خانم حدیدچی دارای کارنامه درخشانی میباشند.
ایشان اشاره ای به فرمایش مقام معظم رهبری(مدّظلّه العالی) داشت که معظم له فرمودند:
زن مثل خواهر دبّاغ میخواهیم. من لذّت میبرم آن زمان که ایشان در فرماندهی سپاه همدان بودند، مانند شیر میغرّیدو مردها را ساماندهی میکرد .
زمانیان در ادامه به بخشی از زندگینامه ایشان از ابتدای تولّد تا خواندن و یادگیری دروس حوزوی اشاره کرد و گفت: خانم دبّاغ در خاطراتشان ذکرکرده بود که، با گروههای زیادی ارتباط داشتم و افراد متعددی من را میشناختند، فعالیتهای من از بعد از ازدواج بصورت جدّی شروع شد .
وقتی که با آقای حسن دباغ ازدواج و به تهران مراجعت نمودم.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران نهاوند اظهار داشت: این بانوی فرهیخته بارها توسط ساواک دستگیر و به بدترین وضعیت شکنجه میشدند .
حتی دختر ایشان رضوان خانم که ۱۵ سال بیشتر نداشتند به جرم نوشتن شعرهای انقلابی در دفترچهاش دستگیر و به شدت مانند دیگر زندانیان مورد شکنجههای سنگین قرار میگرفت.
زمانیان بیان داشت بعد از اینکه خانم دباغ یارها مورد آزار ساواک قرار میگرفتند و بعداز گذراندن یک دوره درمان دوباره دستگیر و مورد آزار روحی و جسمی از طرف ساواک قرار گرفت، تصمیم بر این شد که از کشور خارج شوند تا رژیم شاهنشاهی نتواند ایشان را اعدام کند.
۸ فرزند قد ونیم قد و همسر بزرگوارشان در ایران ماندند و خود ایشان اول به انگلستان بعد عربستان و سوریه و در نهایت به کشور عراق شهر نجف جایی که حضرت امام خمینی(ره) در آن شهر تبعید بود، رفت.
بعد از ملاقاتهای خصوصی با حضرت امام راحل از ایشان اجازه گرفت که به لبنان و فلسطین جهت گذراندن دورههای چریکی برود.
زمانیان در ادامه گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مصدر بسیاری از امور از جمله فرماندهی سپاه همدان سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس ،تدریس در دانشگاههای علم و صنعت و مدرسه عالی شهید مطهری(ره) و دیگر موارد مشغول بودند.
رحلت حضرت امام خمینی برای ایشان یک واقعه بسیار سنگین ودردی جانکاه بود خانم دباغ بارها خدمت مقام معظم رهبری (مدّظلّه العالی) می گفتند خیلی آرزوی شهادت دارد .
در نهایت این بانوی بزرگوار خستگی ناپذیر از تبار الوندِ همیشه سرفراز در۱۳۹۵/۸/۲۷
به دلیل عوارض ناشی از شکنجهها و بیماری قلبی از دنیا رفتند و مقام معظم رهبری در همین تاریخ پیامی را به مناسبت فوت ایشان صادر نمودند.
روح بلندوخستگی ناپذیرشان در جوار رحمت پروردگار در آرامش و همنشین خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ان شاءالله