هفتمین پیش نشست علمی همایش بیولوژیک

شناسه خبر : 144597

1403/03/20

تعداد بازدید : 26

هفتمین پیش نشست علمی همایش بیولوژیک
نشست علمی – پژوهشی نقش حوزه های علمیه در برون رفت از بحران جمعیت در راستای دومین همایش ملی جنگ بیولوژیک ماهیت، ابعاد، پیامدها و راهکارها مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه استان سمنان با حضور استاد : سرکار خانم زینب موسی الرضایی(استاد حوزه و دانشگاه- مبلّغ و کنشگر فعال) با مدرک کارشناسی ارشد مبانی فقه و حقوق مبلغ و مسئول دوره تربیت کنشگر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از سال1402 سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی و حوزه علمیه خواهران مرند برگزار گردید.

نشست علمی – پژوهشی نقش حوزه های علمیه در برون رفت از بحران جمعیت در راستای دومین همایش ملی جنگ بیولوژیک ماهیت، ابعاد، پیامدها و راهکارهامدرسه علمیه تخصصی فاطمیه استان سمنان

با حضور استاد : سرکار خانم زینب موسی الرضایی(استاد حوزه و دانشگاه- مبلّغ و کنشگر فعال) با مدرک کارشناسی ارشد مبانی فقه و حقوقمبلغ و مسئول دوره تربیت کنشگر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از سال1402 سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی و حوزه علمیه خواهران مرند

هفتمین پیش نشست علمی –پژوهشی دومین همایش ملی جنگ بیولوژیک ماهیت، ابعاد، پیامدها و راهکارها با حضور سرکار خانم زینب موسی الرضایی(استاد حوزه و دانشگاه- مبلّغ و کنشگر فعال) حوزه علمیه خواهران مرند با موضوع:  نقش حوزه های علمیه در برون رفت از بحران جمعیت حضور طلاب در حال تحصیل و فارغ التحصیل، اساتید و مهمانان مدعو از فرمانداری، قاریان قرآن و سپاه مرند به صورت حضوری در روز چهارشنبه 16 خرداد1403 در اردوگاه یام طرح مسئله و اجرا گردید.

استاد نشست علمی- پژوهشی، موسی الرضایی در این نشست گفت: مقوله فرهنگ سازی افزایش جمعیت به عنوان تاکید رهبر معظم انقلاب باید یادآوری شود؛ خطر کاهش جمعیت بسیار جدی بوده و حوزه

علمیه هم وظیفه یادآوری برای جلوگیری از این خطر را در ستادهای راهبری و تبلیغاتی خود دارد.  ایشان افزود  ستادهای راهبری از طرف حوزه و سایر نهادهای علمی راهبری و پیشرانی اهداف انقلاب اسلامی است.موسی الرضایی گفت: هرچند حوزه در مطالبه گری به صورت جدی وارد عرصه شده است؛ اما روح حوزه باید فرهنگ‌سازی در عرصه جمعیت باشد؛ حوزه در بسیاری از جاها پیش قدم بوده و هست؛حوزه انقلابی، حوزه ای مسئولیت پذیر و کنشگر در مسائل اجتماعی است، لذا ما باید آمادگی داشته باشیم هر کمکی می توانیم در عرصه فرهنگ سازی حل بحران جمعیت انجام دهیم.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد که: پایه ی کارکردهای بنیادی نظام حوزه، ساختار سازمانی این نهاد از سه بخش بنیادین آموزش، تبلیغ و تحقیق تشکیل یافته است که افزون بر انجام وظایف نهادی خود، به شکلی وابسته به هم با یکدیگر در تعامل هستند.

در مسأله فرزند آوری تنها نباید به روایات تشویقی در این زمینه اکتفا کرد، مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز در این زمینه دخیل است و باید به آنها نیز توجه کرد.کنترل جمعیت نتیجه تمدن صنعتی بوده و دشمنانی که در زمینه تحدید نسل علیه ما فعالیت می‌کنند اکنون وظیفه است با فرهنگسازی ازدواج آسان و پرهیز از چشم هم چشمی های بی مورد راهگشای تکثیر جمعیت باشد.

استاد هفتمین پیش نشست علمی همایش ملی بیولوژیک افزود: فرزند آوری و کثرت جمعیت یک ارزش دینی است، در طول تاریخ فرهنگ دینی مردم مبتنی بر این مسأله و ساخته و پرداخته متون دینی ما بود؛ سنت های درست باید در جامعه حفظ شوند، ما به عنوان یک مبلغ و حافظ اصالت‌های اسلامی، باید سنت‌ها را زنده نگاه داریم.در علم جمعیت شناسی بیشتر پیامدهای مادی و اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد، هرچند در برخی جاها اسلام به بُعد معنوی فرزند آوری تأکیدفراوان دارد. موسی الرضایی در پایان گفت: یک نظام آموزشی کامل، بدون بخش پژوهش کمابیش نشدنی است. پژوهش در حوزه، همزاد تحصیل و تدریس بوده و یکی از ابزارهای پیشرفت علمی و فرهنگی حوزه ها شمرده شده است. اکنون علاوه بر تحقیقات علمی و پژوهش های لازم برگزاری نشست ها و پرسمانهای تحقیقاتی با استناد به سیاستهای تشویقی قرآن در تولد فرزندان نیز می تواند در امر افزایش جمعیت و رفع بحران کاهش جمعیت راهبردی باشد.