برگزاری نشست پژوهشی «بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری

یزد|مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها یزد نشست پژوهشی بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری

شناسه خبر : 142558

1402/12/20

تعداد بازدید : 2

یزد|مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها یزد نشست پژوهشی بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری
نشست پژوهشی عنوان «بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری »درمدرسه علمیه حضرت زینب علیهاالسلام یزد، ویژه طلاب سطح سه برگزارشد.

نشست پژوهشی عنوان «بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری »درمدرسه علمیه حضرت زینب علیهاالسلام یزد، ویژه طلاب سطح سه برگزارشد.

معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها) از برگزاری نشست پژوهشی عنوان «بررسی فقهی اعانت بر اثم در فضای سایبر با راهبرد پیشگیری »به صورت حضوری خبر داد.

خانم رئیسی ضمن بیان این خبر افزود: با توجه به لزوم آموزش بررسی و تحلیل تخصصی مسائل علمی توسط طلاب سطح سه و نیز ضرورت بحث و تبادل نظر در زمینه آسیبهای فضای مجازی وتبیین راه حل پیشگیری ،این نشست با حضور جناب آقای فروتن برگزار شد.  

خانم اقطاعی در ابتدا به بیان روش انتخاب موضوع برای طلاب اشاره نمود و بر  ایده های فکری  طلاب  برای دستیابی به موضوع نو و کار نشده تاکید کرد و مثال انتخاب موضوع اعانه بر اثم در فضای مجازی را شروع روند رو به رشد این فضا در دهه 1390 در ایران اشاره کرد.سپس به ذکر متغیرهای موضوع اشاره کردند که هر موضوعی در زمینه های اخلاقی و فقهی و تفسیری ممکن است چند متغیر کلیدی داشته باشد کا باید شناخته شود و مفهوم شناسی خوب لازم دارد تا سمت و سوی مولف در پژوهش مشخص شود در موضوع مذکور این جلسه، واژه‌ی شناخت فضای مجازی و اعانه و اثم مورد توجه بود.

استادحوزه و دانشگاه در ادامه از طرفی به نوع پژوهش اشاره داشتند: که در موضوعات فقهی ما دنبال موضوع و حکم و ادله آن هستیم ولی در موضوع اخلاقی علاوه بر ادله دینی تحلیل های عقلی لازم است که نویسنده باید در متن تحقیق خود حضور داشته باشد.و نیز قدم بعدی در این نشست تبیین گستره و پیشینه موضوع بود هر موضوعی خواستگاه و سابقه ای دارد حتی بکرترین موضوعات نیز مقالات مرتبط دارند که می‌توان از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی جستجو کرد نرم افزار های مرتبط با رشته و پایگاه نور مگز و پایگاه جهاد دانشگاهی sicو...برای دستیابی به منابع و پیشینه مفید هستند در موضوع اعانه بر اثم همین روند پیگیری شده است. که در کنار آن به تبیین مفاهیم موضوع که معاونت، اعانه، و ویژگی فضای مجازی اشاره شد تا درک درستی از موضوع شود و با توجه به تعاریف مختلف معاونت در فقه، تعریف مختار با ذکر دلیل اشاره شد و همچنین ادله آیات و روایات مرتبط با حکم معاون در اثم ذکر شد.علاوه بر آن به حکم مستقل عقل بر قبح کمک بر گناه اشاره و حرمت معاونت در گناه ذکر شد.

محقق و مولف کتاب ومقاله: در پایان ضمن توجه دادن طلاب به ابعاد متنوع و همه جانبه موضوع منتخب برای مساله يا پایان نامه، به ذکر ابعاد حقوقی در موضوع مذکور اشاره کرد به این صورت که دامنه فقهی، بعد فردی و اجتماعی در بر می‌گیرد و بعد حقوقی معاونت فقط در دایره اجتماعی قرار دارد. و ضمن بیان موادی از  قانون جرایم رایانه‌ای ،وضع این قانون را نسبت به وضعیت فعلی فضای مجازی کم اثر دانستند.

و نیز بیان شد که با توجه به ویژگی گستردگی و سرعت و.. در فضای مجازی دامنه معاونت بر اثم چه بسا از فضای حقیقی بیشتر شده و حضور حاکمیت را در آن ضروری می‌سازد.