حجت الاسلام والمسلمین یونس حسنی در این نشست گفت: یکی از واژههای به کار رفته در سوره مبارکه بلد واژه «کبد» است که در مورد معنای آن بین برخی مفسرین اختلاف نظر وجود دارد و اصلیترین معنای آن مشقت و سختی و غلظت و شدت است.
وی افزود: به طور کلی دو نوع سختی در زندگی انسان وجود دارد: یک نوع سختی، سختی طبیعی است که به خواست و مصلحت الهی در زندگی همه است و از بدو تولد، بلکه قبل از آن در رحم مادر تا هنگام مرگ برای انسان پیش می آید.
حسنی ادامه داد: نوع دوم سختی ها، سختی است که انسان بر جسم و روح خودش ایجاد میکند و این امری همگانی نیست و عامل اصلی این سختی، ضعف ایمان فرد است.
حجت الاسلام والمسلمین حسنی در رابطه با ظرف و مکان سختی انسان بیان داشت: بر اساس برخی تفاسیر، سختی برای انسان در دنیا، دین و آخرت اوست که هر کدام از موارد جداگانه نیاز به بررسی دارد.
مدرس حوزه در مورد دلیل وجود سختیها برای انسان تصریح کرد: فلسفه اصلی وجود سختیها در زندگی انسان، رسیدن به رشد و کمال است در واقع خداوند متعال میخواهد با ابتلای انسان به سختی و مشکلات ایمان او قوی و استوار گردد.
پژوهشگر حوزه در پایان تاکید کرد: آنچه باید برای انسان مهم باشد نوع مشکلات نیست، بلکه مواجهه درست با این مشکلات است و آنچه از انسان انتظار میرود صبوری و تحمل در مقابل این مشکلات است، چرا که انسان با این مشکلات رشد میکند و رویش مییابد.