اصفهان| فاطمه الزهرا س| ورزنه

چکیده و جایگاه آن در نگارش مقالات

شناسه خبر : 140965

1402/10/13

تعداد بازدید : 11

چکیده و جایگاه آن در نگارش مقالات
به مناسبت هفته پژوهش و در راستای مهارت آموزی طلاب، گروه پژوهشی شهید آوینی متشکل از مدارس علمیه: حضرت نرجس خاتون(س) دولت آباد، فاطمه معصومه(س) رهنان، فاطمه الزهرا(س) ورزنه، فاطمه الزهرا(س) نائین، حضرت زینب(س) علویجه، اهل البیت(ع) ملک شهر و مرکز تخصصی نرجس خاتون(س) شاهین شهر، کارگاه چکیده نویسی برگزار کرد.

این کارگاه در روز چهارشنبه مورخ 13دی ماه 1402 برگزار شد ودر آن به اهمیت و نگارش درست چکیده، ویژگی های چکیده های مقالات و نحوه تنظیم مطالب در چکیده پرداخته شد.

در این جلسه خانم طائبی با اشاره به اهمیت چکیده در بین قسمت های مختلف یک مقاله، گفت از آنجا که اولین برخورد مخاطب با چکیده مقالات صورت می گیرد و مخاطب با توجه به متن چکیده جهت مطالعه یا عدم مطالعه مقاله تصمیم می گیرد، مخاطب باید اطلاعات جامع و کاملی از اصل مقاله توسط چکیده دریافت نماید و متوجه شود که آیا مطالعه مقاله در راستای برآوردن نیاز او خواهد بود یا نه. بنابراین چکیده باید با دقت زیادی نوشته شود و درست است که در ابتدای مقاله قرار می گیرد اما باید پس از اتمام کار مقاله نوشته شود تا بتواند در عیت اختصار تصویر کاملی از مقاله ارائه دهد و در حقیقت یک چکیده تمام نما باشد و با مطالعه آن مخاطب با مساله، اهمیت و ضرورت، روش تحقیق، و نیز یافته های تحقیق اشنا شود و به سمت مطالعه کامل مقاله جذب شود.

ایشان در ادامه به تفاوت های چکیده با مقدمه و نتیجه گیری تحقیق اشاره کرد و ویژگی های اصلی مقدمه، چکیده، و نتیجه گیری را یادآور شد و نکات مهمی که در نحوه تنظیم هر قسمت باید رعایت شود را توضیح داد.

نحوه چینش عناوین اصلی و فرعی بر اساس سوالات فرعی، ویژگی های عناوین فرعی، انواع پاورقی، نحوه ارجاع در پاورقی و مستندسازی متن، و نیز نحوه تنظیم فهرست منابع، از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.