اصفهان|حضرت نرجس خاتون(س)|دولت آباد

کارگاه مقاله نویسی(انتخاب موضوع،مقدمه نویسی)

شناسه خبر : 140928

1402/10/27

تعداد بازدید : 21

کارگاه مقاله نویسی(انتخاب موضوع،مقدمه نویسی)
به مناسبت هفته پژوهش و در راستای مهارت آموزی طلاب، گروه پژوهشی شهید آوینی متشکل از مدارس علمیه: حضرت نرجس خاتون(س) دولت آباد، فاطمه معصومه(س) رهنان، فاطمه الزهرا(س) ورزنه، فاطمه الزهرا(س) نائین، حضرت زینب(س) علویجه،اهل البیت(ع) ملک شهر و مرکز تخصصی نرجس خاتون(س) شاهین شهر، کارگاه مقاله نویسی با عنوان:انتخاب موضوع و مقدمه نویسی برگزار کرد.

اولین جلسه این کارگاه در تاریخ 29 آذرماه 1402 به صورت برخط برگزار شد. خانم طائبی از اساتید حوزه های علمیه خواهران در یک بخش از این جلسه راه های دست یابی به مساله مناسب برای تحقیق و پژوهش را توضیح داد و در بخش دوم به بیان نحوه تنظیم مقدمه مقاله و اجزای آن پرداخت.

خانم طائبی در ابتدای جلسه با اشاره به حدیثی از امام صادق (علیه السلام) در مورد پاداش نوشتن علم و باقی گذاشتن آن و توجه دادن طلاب به اهمیت پژوهش و تحقیق گفت: در بیشتر موارد طلاب با اهمیت بحث پژوهش آشنا نیستند و همین امر باعث می شود تا انگیزه ای برای این کار نداشته باشند؛ اما زمانی که بدانیم کسب علم در گرو جستجو و تحقیق است و این کسب علم در حقیقت عبادت خداوند است بی شک با تلاش و پشتکار بیشتری در این راه وارد شده و قدم برمی داریم.

وی راه های دست یابی به مساله پژوهشی را دقت در همه ابعاد زندگی دانست و گفت: توجه به صحبت های علما و بزرگان مثل سخنرانی های مقام معظم رهبری، توجه به کتب مختلف و ادعیه و زیارات و غیره و نیز دغدغه مندی نسبت به شبهات ارائه شده در مورد عقاید، اصول ، احکام دین و بسیاری از مسائلی که در زندگی و پیرامون آن، ما را با خود درگیر می کند می تواند به یک مساله پژوهشی تبدیل شود که با توجه به ارزش و اعتبار و جایگاه آن می توان به آن پرداخت و در مورد آن تحقیق انجام داد. در مورد هر موضوعی می توان بر اساس مقولات عشر سوالات زیادی مطرح نمود و از بین آن مواردی که ارزش پژوهشی و کاربرد بیشتری دارد را به عنوان مساله پژوهش ارائه داد.    

استاد پژوهش در بخش دوم جلسه به بیان ویژگی ها و مولفه هایی که باید در تنظیم مقدمه مقاله به آن توجه شود پرداخت و تفاوت های مقدمه و چکیده را بیان نمود و گفت: مقدمه معمولا شامل پنج بخش است و محقق در آن باید علاوه بر توضیح مساله تحقیق، اهمیت و ضرورت و نیز اهداف تحقیق را  توضیح داده و به روش تحقیق نیز اشاره کند. همچنین یکی از اجزای مهم مقدمه بیان پیشینه پژوهشی و روشن نمودن جنبه نوآوری پژوهش است که این کار با توضیح پیشینه های اخص موضوع و بیان نتایج به دست آمده در آن پژوهش ها و ذکر وجوه تمایز تحقیق خود، با آن موارد به انجام می رسد.

ایشان در انتها در مورد مفهوم شناسی واژه ها و منابعی که محقق در بخش مفهوم شناسی می تواند به آن رجوع کند توضیحاتی ارائه داد.