زندگی نامه علمی
تحصیلات
مدارک حوزوی: سطح2
دورههایمهارت افزایی: شرکت در کلاسهای بررسی آثارشهید مطهری
سوابق تدریسی، تبلیغی و اجرایی
تدریس: آموزش حفظ قرآن به کودکان و همچنین آموزش احکام
اجرا: کارشناس ارزیابی کتب در وزارت ارشاد
امتیازات و تشویقات
برگزیدهی پنجمین جشنواره ی علامه حلی
زبان
زبان عربی: متوسط ■ خوب □ عالی □
انگلیسی: متوسط ■ خوب □ عالی □
گرایشهای مورد علاقه
اجتماعی□ سیاسی□ فقهی □ کلامی□ قرآنی■
تاریخی□ فلسفی□ اخلاقی- تربیتی■ روانشناسی□
سایر: سیرهی اهل بیت و بزرگان.
چکیده
عنوان پژوهش حاضر «بصیرت از دیدگاه قرآن و امام علیA» می باشد. واژهی « بصیرت » که به معنای نگاه دقیق و روشن به امور میباشد، با مشتقات مختلف آن بارها در قرآن کریم تکرارشده است. فتنه ها و حوادث اجتماعی،در هر جامعهای ممکن است پیش آیند ودر گیرودار این فتنههاست که مؤمن از غیر مؤمن شناخته میشود وگروهها از هم متمایز و جدا میگردند. بسیاری از انسانها از کنار هر پدیدهای با سطحی نگری و سادهاندیشی میگذرند و یا برای آن، علتهایی نادرست و گاه واهی و پوچ می تراشند. بهترین راهکار برای شناخت فتنهها وتبیین جوانب آن ها افزایش بصیرت است.
از دیدگاه دینی، بصیرت عبارت است از بینشی که موجب شناخت حق و باطل میشود.واژههایی از جمله توحید ناب ، عبرت ، کمال نفس، تشخیص حق از باطل ، معرفت، یقین، تقوا، حکمت، نور، علم، تفکر وذکر، با واژه ی بصیرت مرتبط می باشند و عمی و کوری واژهی متضاد آن است.
عواملی هم چون قرآن کریم وسایر کتب الهی ، پیامبران و معجزات الهی، آیات آفاقی و انفسی ، تقوا، تفکر وتعقل ، نگاه ابزاری به دنیا ، یاد مرگ وتغذیهی حلال وپاکیزه میتوانند در ایجاد بصیرت مؤثر باشند وعواملی مانند هدایت ، اخلاص، استمرار تفکر ، دوام ذکر و یاد خداوند میتوانند موجبات رشد بصیرت در انسان را فراهم آورند. از سوی دیگرباید از موانعی همچون شیطان ، غفلت ازخداوند و یاد او، هوی وهوس ، ظلم وجور و جهل ، که برسر راه بصیرت قرار دارند پرهیز کرد.
یکی از مباحث دیگری که در مورد بصیرت مطرح است «اهل بصیرت»اند (اولواالابصار). از نگاه قرآن کریم، انبیاء D، اِنابهکنندگان، بندگان خاص خدا، متقین و مؤمنان از جملهی این افرادند.
از دیدگاه قرآن کریم از راههایی هم چون منطقی اندیشی ، تجربیاندیشی، فراگیراندیشی ، هماندیشی و فرجاماندیشی می توان به بصیرت دست یافت.
به طور قطع داشتن بصیرت دارای آثار مثبت و مفیدی در دنیا و آخرت است. حاصل آن که فردی که بصیرت دارد با زیرکی همهی فتنهها و بلاها را شناسایی میکند، در مقابل آنها پایداراست و با الگوگیری از امام علیA راه شناخت کافی را مییابد.
واژگان کلیدی: بصیرت، عوامل بصیرت، موانع بصیرت، اهل بصیرت (اولوا الابصار) تبلیغ بصیرت محور، آثار بصیرت.