زندگی نامه علمی
تحصیلات
مدارک حوزوی: سطح2
دورههایمهارت افزایی: دورهی عالی علوم ومعارف حدیث توسط دفتر تبلیغات اسلامی شعبهی خراسان رضوی، دورهی کوتاه مدت مهدویت
آثار و سوابق پژوهشی
پایان یافته
مقالات: رویکرد حدیثی جریان قرآن گرایان افراطی شیعه، دایرة المعارف «الحیاة» (مقاله ی مشترک، درج شده در فصلنامهی جستار، شماره های 31و32، پاییز90) ، رویکرد حدیثی جریان تجدید نظر طلبان اعتدالی اهل سنت(استانی)، بررسی تطبیقی کتاب های دانش درایة الحدیث (ربانی بیرجندی) ودرایة الحدیث (کاظم مدیر شانه چی)
امتیازات و تشویقات
شایستهی تقدیر پنجمین جشنوارهیعلامه حلی؛
برگزیدهیپژوهشی استانی درحوزهی علمیهی خراسان رضوی (سال1392).
زبان
زبان عربی: متوسط■ خوب □ عالی □
انگلیسی: متوسط■ خوب □ عالی □
گرایشهای مورد علاقه
اجتماعی□ سیاسی□ فقهی □ کلامی□ قرآنی■
تاریخی□ فلسفی□ اخلاقی- تربیتی□ روانشناسی■
چكیده
«رویکرد حدیثی جریان تجدیدنظر طلبان اعتدالی اهل سنت»عنوان پژوهش پیشروست.
جریان قرآن گرایان افراطی شیعه، یک جریان انحرافی وآمیخته با خرافات است که با ادعای اصلاح، در پی ایجاد تغییرات بنیادی در اصولی است که پایه های اعتقادی ودینی مردم را تشکیل می دهد. نظریات وانتقادات این جریان، به نوعی برگرفته از نظریهی قرآن محوری (حسبنا کتاب الله) وعدم نیاز به سنت است واساس آن به زمان خلیفهی دوم برمی گردد.
این جریان، ریشه در تفکرات سلفی داشته وتوسط حنبلی ها ودر ابتدای قرن چهارم هجری قمری پایه گذاری شد. سید اسد الله خرقانی ، شریعت سنگلجی، یوسف شعار، ابوالفضل برقعی و.. از طرفداران این جریان بوده و به تبلیغ ضد شیعی وگسترش افکار سلفی در ایران همت گماشتند. از مبانی فکری این جریان، می توان به فاصله گرفتن آنان از مرجعیت رسمی دینی، ایجاد مناسبات مخصوص بین خود ومریدها وتشکیل حلقه های مذهبی، عدم پذیرش رهبری، گرایشات تساهل گرایانه وپلورالیستی و ... اشاره نمود.
این جریان، تنها منبع استنباط آموزههای دین را قرآن می دانند، به شدت قرآنگرا بوده ونیاز به سنت را نفی می کنند وبه دلیل کنار گذاشتن سنت و ردّ روایات، دچار انحرافات بسیاری شده وفتاوای غریبی نیز صادر کرده اند ، همچنین نسبت به ضروریات شیعه از جمله رجعت، عصمت ائمه D، امامت، شفاعت و ... کم توجه بوده و نقش سنت و حدیث را به بیان فروعات، جزئیات و بازگشایی رازها ورمزهای قرآنی محدود کرده اند. این گروه صحت وسقم احادیث را با عرضه بر قرآن می سنجند وروایاتی را که مخالف با ظاهر قرآن باشد، رد می کنند و بررسی رجالی وسندی آن را از لحاظ متن ومضمون لازم نمی دانند و ...
طرفداران این جریان، اغلب از علمای شیعی بودهاند که به اعتقادات اهل سنت ووهابیت گرایش یافته اند.
واژگان كلیدی: رویکرد حدیثی، قرآن گرا، تفکر سلفی.