زندگی نامه علمی
تحصیلات
مدارک حوزوی: سطح دو حوزه
وضعیت فعلی تحصیلی: طلبهی سطح سه، رشتهی تفسیر و علوم قرآنی
آثار پژوهشی
پایان یافته
مقالات: سیمای ولایت در حدیث سلسلة الذهب(برگزیده ی جشنواره ی امام رضا A در سال 87)؛
مقایسهی تفسیر قمی با تفسیر عیاشی و تفسیر فرات کوفی(سال 88)؛
بررسی تطبیقی ائمه ی نورو ائمه ی نار در قرآن کریم( سال 89) .
سوابق تدریسی، تبلیغی و اجرایی
تبلیغ ماه محرم درمدارس و بسیج خواهران
امتیازات و تشویقات
شایستهی تقدیردر پنجمین جشنواره ی علامه حلی
زبان
زبان عربی: متوسط ■ خوب □ عالی □
انگلیسی: متوسط ■ خوب □ عالی □
گرایشهای مورد علاقه
اجتماعی□ سیاسی□ فقهی □ کلامی□ قرآنی■
تاریخی■ فلسفی□ اخلاقی- تربیتی□ روانشناسی□
چکیده
غیبت صغری، دورانی حیاتی در ادوار شیعهی امامیه محسوب میشود. این دوره که با شهادت امام حسن عسکریAو غایب شدن امام مهدیAآغاز و تا نیمهی شعبان سال 329 هجری قمری ادامه یافت، از لحاظ زمانی 69 سال به طول انجامیده است. در این دوران، ارتباط مردم با امام عصرAبه طور مستقیم منتفی شد و فقط از طریق نواب و توقیعات، صورت می گرفت.
در پژوهش حاضر با عنوان «نقش نواب و علما در تداوم تشیع در عصر غیبت صغری» ضمن پرداختن به اصل بحث به مباحثی پیرامون غیبت وانواع آن وغیر منتظره نبودن موضوع غیبت وفعالیت و زمینهسازیهای سایر ائمه برای غیبت و در نتیجه آشنایی مردم با موضوع غیبت در آن عصر و زمان که به «دوره ی حیرت» معروف است پرداخته شده است.
در این پژوهش هم چنین از عالمانی نام برده میشود که به عنوان نایبان خاص انتخاب نشده بودند، اما به اندازه ی بضاعت خود، در خدمت به تشیع کوشیدند.
نتیجه آن که نایبان خاص حضرت مهدیAبا اجرای صحیح وظیفهی نیابت خاصه توانستند شیعیان امامیه را از تشتت وچند دستگی خارج نموده و انسجام آنها را حفظ نمایند ودر این راستا، علمای دینی نیز یاریگر آنها بودند. از دیگر خدمات عالمان در آن دوران، تدوین وجمع آوری احادیث شیعه –و ازجمله کتاب گران قدر کافی - به عنوان سرمایههای علمی جهان تشیع بود.
واژگان کلیدی: غیبت صغری، مذاهب خاص، علما، تشیع، توقیعات.