کرمان -مدرسه علمیه ریحانه النبی(س) رفسنجان -برگزاری نشست مشترک با دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان

شناسه خبر : 139889

1402/09/28

تعداد بازدید : 5

کرمان -مدرسه علمیه ریحانه النبی(س) رفسنجان -برگزاری نشست مشترک با دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
نشست علمی با موضوع: «وحدت حوزه و دانشگاه – چالش های فرارو» به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه، با همکاری مدرسه ریحانه النبی سلام الله علیها رفسنجان و دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان در سالن شهید هنری دانشگاه ولی عصر عج درتاریخ 28آذر ماه 1402 برگزار شد.

مدرسه ریحانه النبی سلام الله علیها رفسنجان، در جهت ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی و در جهت ایجاد تعامل بیشتر با سایر نهاد های آموزشی به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه،  نشست علمی در سطح کشوری و به همت دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و با حضور مسئولان شهرستان، مدیران و اساتید حوزه های علمیه و دانشگاههای شهرستان رفسنجان در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان برگزار نمود.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر طهماسبی، دادستان ویژه روحانیت کرمان به عنوان دبیر علمی حوزه و دکتر مهدی تقوی رفسنجانی، دبیر هم اندیشی استادان و نخبگان به عنوان دبیر علمی دانشگاه،  به بررسی چالشهای فراروی وحدت حوزه و دانشگاه پرداخته و حل مساله دوگانه علم و دین را کلید اصلی حل مساله وحدت حوزه و دانشگاه قلمداد نمودند.

حجت الاسلام و المسلمین طهماسبی بیان کرد:  علت عمده چالش های فراروی وحدت، نبود شناخت کافی از دو نهاد است؛ چرا که در گفتمان های مهمی که موجود است، چیزی غیر از تعارف و تفاهم نامه نیست و جایی تعامل خاصی برپا نشده است. لذا همان نکات برگرفته از سخنان رهبری را می توان به عنوان چراغ راه بیان کرد:

- ایشان در سخنرانی 27 آذر سال 1399فرمود:  «معنای وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که شما تخصص های حوزه را به دانشگاه و تخصص های دانشگاه را به حوزه ببرید.  بلکه منظور این است که در نظام اسلامی علم و دین پا به پای یکدیگر حرکت کنند. خروجی وحدت این دو نهاد این است».  در جای دیگر فرمودند: زیرساخت اصلی تحقق همراهی علم ودین این است که نگاه ما به علم و غایت علم مشخص شود و ارتباطش را با دین را بفهمیم. بعد می توانیم این دو نهاد را در کنار هم قرار دهیم و یک حرکتی را تعبیه کنند و با توجه به اشتراکاتی که دارند به هدف نهایی یعنی همراهی علم ودین است برسند.

حضرت آقا در جای دیگر بیان کرد: اگر نگاه ما به علم همان  نگاه غرب به علم باشد،  هیچگاه وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق نمی افتد.

خلاصه اینکه تا حوزه و دانشگاه به جهان بینی واحد نرسند، به وحدت نخواهند رسید.

ضرورت ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه از نظر رهبری : داشتن دشمن مشترک هوشیاراست؛ که با برنامه و دقت برای انحراف دانشگاه و حوزه تلاش می کند، این مهم می طلبد که ما هم اقدام مشترک و وحدت آفرین داشته باشیم.

و لازم است برای ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه: اولا طرفین این وحدت باید یک شناخت کافی از محیط آموزشی یکدیگر داشته باشند. دو اینکه به نظامات حاکم بر نهاد متقابل آشنا باشند.

سپس دکتر تقوی سخنران دانشگاه افزود: ابتدا باید برای کلید واژه وحدت به یک نقطه مشترک برسیم.دوره طلایی تمدن اسلامی را پشت سر گذاشتیم. هدف از وحدت،  رسیدن به جایگاه تمدنی گذشته باشد. نکته بعدی ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه است که این وحدت میتواند موجب رشد و تعالی افراد و پیشرفت جامعه شود.

وی در رابطه با شیوه و نوع وحدت گفت: « اگر بتوانیم دوگانه علم و دین را حل کنیم مسئله وحدت حل می شود. نگاه تعامل دین وعلم می تواند نگاه درستی باشد که نتیجه اش وحدت خواهد بود» و موانعی که در ایجاد وحدت دخیل است عبارتند از: 1. نبود برداشت مشترک. 2. نبود همدلی و خوش بینی بین دو نهاد. 3. عدم شناخت دقیق از خصوصیات و توانمندی های خود و دیگران است.

در پایان تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه در زمینه مشکلات و چالشهای عملی برقراری وحدت نظرات خود را بیان کردند.