کارگاه« انتخاب موضوع» ویژه طلاب پایه هفتم و بالاتر، توسط معاونت پژوهش حوزه علمیه ریحانه النبی سلام الله علیها رفسنجان و با حضور استاد محترم سرکارخانم محمدی در سالن اجتماعات مدرسه برگزار شد.
در این کارگاه استاد محمدی گام اول برای انتخاب موضوع را، مطالعه بیان کرد. مطالعه(از واجبات انتخاب موضوع است) پیرامون موضوع مورد علاقه مخصوصا در مقالات؛ کلیدواژه هایی را که برای موضوع تان به ذهن میرسد، در اینترنت جستجو کنید سپس مقالاتی را از بین سایت های معتبر مثل نورمگز و... انتخاب کنید و آن را مطالعه نمایید. و ابعادی که کار نشده و جای تحقیق دارد؛ یادداشت کنید.
استاد در ادامه ویژگی های یک موضوع خوب را بیان کردند: 1. جزئی باشد. 2.مورد علاقه نویسنده باشد. 3.به روز و نو باشد یا قرار بر این باشد که در مطالب آن نوآوری صورت بگیرد. 4. تکراری نباشد. گاهی موضوع تکراری نیست اما مطالبی که جمع آوری میشود تکراری است. 5. منبع به اندازه کافی داشته باشد. پس موضوع نباید به حدی جدید باشد که فقط چند سخنرانی درمورد آن وجود دارد، چراکه سخنرانی نمیتواند به عنوان منبع باشد مگر موارد خیلی استثنا که محل بحث آن اینجا نیست.
استاد راه هایی برای انتخاب موضوع هم بیان کرد از جمله: مراجعه به قسمت پیشنهادات پایان نامه ها، مراجعه به همایش ها و جشنواره ها و تبدیل آن محورها به ریز موضوع به وسیله بکار بردن الگوی 13 سوال و مطالعه مقالات مرتبط با آن و مراجعه به یکسری سایت های معتبر.
استاد در ادامه به سوالات طلاب پاسخ داد. در پایان معاونت پژوهش مدرسه از طلاب برای شرکت در مسابقه انتخاب بهترین موضوع با محوریت ویژگی هایی که استاد مطرح کرد و تشکیل بانک موضوعات در مدرسه دعوت کرد.