البرز- هشتگرد- کرسی آزاداندیشی

شناسه خبر : 121364

1400/12/18

تعداد بازدید : 89

البرز- هشتگرد- کرسی آزاداندیشی
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران کریمه اهل بیت فاطمه معصومه (س) از برگزاری کرسی آزاداندیشی با موضوع: «ازدواج سنتی یا مدرن؟ (مقایسه مفهوم صمیمیت زوجین و مصادیق آن)» به صورت فرامدرسه ای با مشارکت حوزه علمیه خواهران معصومیه محمدشهر خبر داد.

محتوا - بولتون کرسی آزاداندیشی (پرسش و پاسخ به شبهات):

موضوع: «ازدواج سنتی یا مدرن؟ (مقایسه مفهوم صمیمیت زوجین  و مصادیق آن)»

استان :  البرز    شهر : هشتگرد   

مدارس­علمیه: کریمه اهل بیت فاطمه معصومه(س) و معصومیه محمدشهر

  اساتید:

سرکار خانم گلبادی

 سرکار خانم غلامی

کارشناس مجری : سرکار خانم آتش پنجه

 طلاب پرسشگر:

فاطمه ابراهیمی (مدرسه علمیه حضرت فاطمه معصومه (س) هشتگرد)

بهاره مقیسه (مدرسه علمیه معصومیه محمد شهر)

پرسش های طلاب:

1. تفاوت ازدواج سنتی ومدرن چیست؟

2. مصادیق و مولفه های صمیمیت کدام است؟

3. آیا نوع ازدواج با صمیمیت ارتباط دارد؟

4. منظور از صمیمیت میان زوجین چیست؟

5. راه های افزایش صمیمیت میان زوجین کدام است؟

6. موانع ایجاد صمیمیت میان زوجین کدام است؟

7. صمیمیت زوجین چه ابعادی را شامل می شود؟

8. چرا صمیمیت میان زوجین کاهش می یابد؟

چکیده مباحث ارائه دهنده اول:

ازدواج سنتی در بین عموم مردم به ازدواجی گفته می شود که از همان ابتدا نقش خانواده ها گاه از خود دختر و پسر، پر رنگ تر است. غالبا این شیوه با خواستگاری آغاز می شود و به علت حضور خانواده ها همه چیز زیر نظر آنها پیش می رود. ازدواج مدرن برگرفته از الگوی غربی است و با آشنایی پسر و دختر آغاز و با گذشت زمان و آشنایی بیشتر تصمیم به ازدواج میگیرند و معمولا از این مرحله به بعد نقش خانواده ها شروع می شود. امروزه غالب ازدواج ها از نوع ازدواج مدرن می باشد. صمیمیت نوعی به اشتراک گذاری، گشادگی و نزدیکی هیجانی است. در یک رابطه صمیمانه طرفین در عین داشتن هویت مجزا و مستقل یک کل متحد را تشکیل می دهند. آنان می توانند انتظارات و عقاید خود را بیان کنند بدون اینکه ترس از طرد شدن داشته باشند. مسئولیت های خود را می پذیرند و در پی تغییر دادن فرد مقابل نیستند. هر دو می توانند از وجود هم لذت ببرند، به هم تعهد داشته باشند، چالش های پیش رویشان در رابطه را مدیریت کنند و حریم شخصی خود را حفظ کنند. صمیمیت در خانواده باعث می شود فرد از همان کودکی توانایی ایجاد چنین رابطه ای پیدا کند. مصادیق صمیمیت بین زوجین عبارتند از: صمیمیت عاطفی؛صمیمیت روانشناختی؛ صمیمیت عقلانی؛ صمیمیت جسمی(غیر جنسی)؛ صمیمیت جنسی؛ صمیمیت معنوی؛ صمیمیت زیبایی شناختی؛ صمیمیت اجتماعی و تفریحی؛ صمیمیت زمانی. صمیمیت از طریق شناخت یکدیگر، خود افشایی و درک متقابل افزایش می یابد. صمیمیت بین زوجین به علل مختلفی کاهش می یابد. حل نکردن اختلافات مرتبط با هر یک از مؤلفه های صمیمیت از جمله معنویت، روابط زناشویی، قواعد و عواطف در زمان مناسب و یا نادیده گرفتن نیازهای یکدیگر منجر به دلسردی و کاهش صمیمیت می شود.

عدم صمیمت قابل در مان است. برای رفع آن پیش از هر چیز بهتر است تا افکار منفی و بازدارنده را کنار گذاشت و به شناخت دقیق خصوصیات همسر خود پرداخت، پس از آن لازم است تا مهارت های زندگی مشترک و نحوه صحیح برخورد با همسر آموخته شود. هرچند دو مؤلفه مهم برای ایجاد صمیمیت وجود دارد: اول احترام به تفاوت های فردی همسر؛ دوم به دنبال سازگاری بودن.

چکیده مباحث ارائه دهنده دوم:

محاسن ازدواج سنتی در شکل گیری آن در بستر خانواده، درگیری قوه تعقل با امر ازدواج و شناخت دقیق و کامل زوجین نسبت و به یکدیگر و سپس علاقه مندی آنان و حمایت خانواده از جوانان است. اما این نوع ازدواج معایبی همچون تضاد انتخاب های خانواده با معیار های فرد، کمرنگی عنصر عاطفه و احساس حتی بعد از ازدواج را در پی دارد. محاسن ازدواج مدرن را می توان در عشق دو طرفه، عدم نگرانی از طولانی شدن مراحل آشنایی و شناخت، حضور در محیط های مشترک، علایق مشترک، همچنین اهداف مشترک و آینده مشترک دانست. عمده معایب این ازدواج در عدم دیدن نواقص متقابل زوجین، عدم شناخت صحیح از یکدیگر و حضور کمرنگ خانواده ها است. تفاوت ازدواج سنتی و مدرن با توجه به تعاریف و معایب و محاسن آن مشخص می شود.گفتار و رفتار در ایجاد صمیمیت نقش مؤثری دارد. اگر رفتار و گفتار مناسب  همراه با احترام باشد صمیمیت را به دنبال دارد. اما موانعی همچون: تحقیر کردن؛ نصیحت کردن مردان افشا کردن راز؛ گوش نکردن؛ زود قضاوت کردن؛ توقع حدس زدن نیازها توسط همسر؛ اقدام به سکوت مرد؛ توهین و بی احترامی؛خودبرتر بینی (من) به جای (ما)؛  البته نوع ازدواج با صمیمیت ارتباط دارد. تحقیق میدانی در این خصوص صورت گرفته که در آن به طور تصادفی(100مرد و 100 زن) به عنوان گروه نمونه انتخاب شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین رضایت زناشویی زوجینی که به سبک سنتی ازدواج کرده اند و زوجینی که به سبک مدرن ازدواج کرده اند، تفاوت معناداری وجود دارد. در ازدواج سنتی رضایت زناشویی بیشتر از مدرن است. همچنین نحوه آشنایی همسر بر رضایت زناشویی تأثیر گذاشته و رضایت زناشویی افرادی که از طریق دوستی، اینترنت و... آشنا شده اند و ازدواج کرده اند کمتر از افرادی است که از طریق خانواده آشنا شده اند و ازدواج کرده اند. طی یک مطالعه دیگر که 50 زوج از ازدواج مدرن و 50 ازدواج سنتی را در 10 سال بررسی کرده اند همین نتیجه حاصل شد. بنابراین علی رغم محاسن و معایب هر دو نوع ازدواج، اگر ازدواج سنتی با اصول و منطق پیش برود و خانواده و جامعه، فرهنگ درستی را اتخاذ کنند نتیجه مثبتی حاصل خواهد شد. پس "عاقلانه انتخاب کن و عاشقانه زندگی کن چون اگر عاشقانه انتخاب کنی ممکن است عاجزانه زندگی کنی".

جمع بندی نهایی کارشناس مجری:

مهم این است که رابطه ی قبل از ازدواج به گونه ای باشد که بعد از ازدواج دو طرف قضیه یعنی دختر و پسر و همچنین خانواده ها دچار معضل و مشکل نشوند.

در ازدواج سنتی، معرف خانواده است و این به معنای سلب اختیار از دختر و پسر نیست زیرا ازدواج مدرن سبک و سیاق اسلامی را ندارد و بعضی از شاخصه های اسلامی در آن رعایت نشده است.

موفقیت در ازدواج تنها در نوع تشکیل آن خلاصه نمی شود بلکه به انتظارات و توقعات طرفین از یکدیگر مرتبط است که اگر به اندازه ی داشته ها از هم توقع داشته باشند موفقیت و آرامش کسب خواهند کرد. در ازدواج رضایت دختر در طول ولایت پدر می باشد.

اخبار مرتبط