یزد- میبد- مدرسه علمیه عالی تخصصی حضرت زهرا(س)

یزد- میبد- نشست علمی -پژوهشی

شناسه خبر : 119140

1400/10/10

تعداد بازدید : 51

یزد- میبد- نشست علمی -پژوهشی
مدیر مرکز تخصصی حضرت زهرا(سلام الله علیها) میبد از برگزاری نشست علمی - پژوهشی با موضوع« راه‌حل تربیتی برای حل کردن شرور » با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی محیطی در سالن اجتماعات مدرسه خبر داد.

مدیر مرکز تخصصی  حضرت زهرا(سلام الله علیها) میبد از برگزاری نشست علمی - پژوهشی با موضوع«راه‌حل تربیتی برای حل کردن شرور» با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی محیطی  در سالن اجتماعات مدرسه خبر داد.

رسولی بیان کرد با توجه به جلسه قبلی  که شبهات خالقیت مطرح شده بود در این جلسه استاد به راه حل این شبهات پرداختند.

برای این شبهه علاوه بر راه‌حل فلسفی، راه حل تربیتی نیز بیان شده است که به شرح ذیل است.

1.سختی ها مقدمه راحتی در اخرت هستند

خداوند در آیاتی نظیر «والاخره خیر و ابقی» بیان می‌کند که لذت اصلی و پایدار لذت اخرت است و لذات انسان در زندگی اخرت رجحان دارد. انسان برای رسیدن به لذت های ارزشمند اخروی باید سختی ها را تحمل کند چنانچه در زندگی عادی و روزمره‌اش انجام می‌دهد. زحمتهایی که کارگران و کشاورزان تحمل می کنند، برای تامین رفاه و راحتی خانواده و خودشان در اینده است. بنابراین تحمل رنج و زحمت به خاطر رسیدن به لذت بیشتر و بهتر امری است که به طور فطری و ارتکازی بین همة انسان ها در حوزه لذت های مادی و معنوی است. ترجیح لذت های دنیوی بر اخروی نشان از ضعف ایمان است. افراد با ایمان برای رسیدن به لذت اخرت بسیاری از رنج ها را تحمل می‌کنند.

همچین خداوند در ایه 4 سوره بلد فرموده است که ما انسان ها را در سختی افریدیم. قران روی این مساله تاکید می‌کند که زندگی دنیا توأم با مشقت است و ما باید این حقیقت ار بپذیریم که زندگی بی‌رنج برای هیچ کس میسر نمیشود.

2.رفع غفلت از نعمت ها

بعضی از اتفاقات و شروری که در زندگی انسان ها رخ می دهد برای رفع غفلتی است که انسان ها نسبت به نعمت های خودشان دارند. انسان، آن گاه مى‌فهمد که حیات نعمتى بس بزرگ است که به مصیبتى دچار گردد و مشرف به مرگ شود و خود را در حال جان‌دادن ببیند و یا احساس کند که جانش در خطر

است. در آن وقت مى‌فهمد که چیزى به نام حیات هم وجود دارد که بسیار ارزشمند است سلامت، خود نعمت دیگرى است در بین انبوه نِعَم الهى که گاهى اوقات از وجود آن غفلت مىورزیم تا چه رسد که به ارزش و اهميّت آن پى ببریم. ما هرگز توجه نداریم و کمتر مى‌توانیم بفهمیم که هر یک از اندام‌ها و اعضاى ظاهرى بدن، مانند چشم و گوش و پا و دست و... و اندام‌هاى ناپیداى دیگر مانند مغز و کلیه و شش و قلب و... چه ارزشى دارند.