حلیمه غیاثی بیان داشت : نشست علمی – پژوهشی با عنوان «پژوهش؛ پاسخگویی به نیازهای جامعه» با حضور حجت الاسلام والمسلمین علینقی، مسئول موسسه احیا و ارائه مقاله توسط خانم زهرا طاهری، یکی از پژوهشگران برتر، در مدرسه علمیه الزهراء س همدان برگزار گردید.
در این نشست که به مناسبت هفته پژوهش و ایجاد شور و شعور کاوشگری در حضور طلاب دانش پژوه برگزار شد استاد علی نقی فرمود:
خداوند به ما توفیق عطا کرده اند که وسیله ای برای هدایت شویم.همانطور که تحصیل و تدریس رسالت حوزوی ها بوده و قدمت زیادی دارد پژوهش هم قدمت زیادی دارد.روایتی از پیامبر ص نقل شده است که ایشان فرموده بودند خوشابحال شیعه های آخر زمان که با نوشته ها ایمان می آورند.
در زمان های مختلف اشخاصی برای هدایت ما آمده اند و اکنون نیز برای ادامه آن مسیر هدایت به نحو عالی، باید پژوهش ها را خوب تنظیم کرد و خوب از کتبی که برای آموزه ها پدید آمده است باید دفاع کرد
شیعه روش هایش را از غربی ها نگرفته بلکه از فقه و تفسیر و کلام و ..... گرفته است.
حتی عالمان غیر شیعی هم ازکتاب تجرید الاعتقاد خواجه طوسی تقلید کرده اند و شرح هایی نوشته اند منابع متکلمان و عالمان شیعه را وقتی بررسی می کنیم در همه برهه ها فراز و فرودهایی داشته است و اکنون نیز در پژوهش پژوهشی، رسالت بالایی داریم تحقیق یکی از وظایف دانش پژوهان حوزوی است زیرا مهارتیابی در پژوهش مقدمه رسیدن به پاسخگویی به نیازهای جامعه جهانی است.
ایشان در ادامه پیشنهاداتی برای تشویق طلاب به پژوهش داد مثل برگزاری همایش های درون مدرسه ای و چاپ مقالات برتر ایشان و اهدای جوائز.
استادعلی نقی پس از اتمام این بخش از مبا حث به معرفی موسسه احیا پرداخت و ضمن بیان اینکه این موسسه علمی پژوهشی در همدان تاسیس شده بازخورد و بیرون رفت مطلوبی ارائه کرده است ؛ گفت: اهداف کلان موسسه عبارتند از:1-آموزش مبانی شیعه و برگزاری دوره هایی در این رابطه ( دوره های معرفتی ) 2-برنامه هایی در خصوص آموزش مباحث اعتقادی (برای کودکان و دانش آموزان و کارمندان) 3-پاسخگویی به شبهات اعتقادی 4-مقابله علمی و فکری با فرقه های انحرافی.
پاسخگویی به شبهات اعتقادی به صورت حضوری ، مجازی و تلفنی انجام می شود البته در فضای مجازی رونق بیشتری دارد زیرا افراد بیشتر از فضای مجازی استفاده می کنند این موسسه در برنامه های اینستاگرام و وات ساپ و ایتا فعال است.
در مقابله علمی و فقهی با فرقه های متفرقه افراد کمی درحال فعالیت هستند به عنوان نمونه برای نقد بهائیت تنها دو تن از خانم ها و دوتن از آقایان درحال تحقیق هستند.
در بحث باستان گرایی و زرتشت هم فعالیت های بسیاری باید کرد تا بتوان شبهات و گرایش ها را ازبین برد.
در موسسه، جلسات نقد کتاب و جلسات تحقیقی کار گروه ها نیز برگزار می شود.
جهت عضو یت در این موسسه ، تحصیلات تخصصی کلام لازم است البته افراد در حال تحصیل و همچنین دارای تحصیلات فقهی وتوانمند در زمینه پاسخگویی به شبهات نیز می توانند عضو شوند.
و در پایان نشست به منظور ترغیب طلاب به پژوهشگری و معرفی پژوهشگران فعال مدرسه از سرکار خانم طاهری درخواست شد یکی از مقالاتی که برای همایش بیانیه گام دوم تدوین کرده بود را ارائه دهد. بررسی نقش زنان در ایجاد سبک زندگی اسلامی درتمدن نوین(با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب از منظر قرآن و احادیث) عنوان مقاله ی ایشان بود که به صورت خلاصه تشریح گردید.