اصفهان/ برگزاری میزگرد

اصفهان/ برگزاری میزگرد با عنوان "دوگانگی شخصیت در فضای مجازی (چالش‌ها و راهکارها)"

شناسه خبر : 111576

1400/06/23

تعداد بازدید : 59

اصفهان/ برگزاری میزگرد با عنوان
مورخ 20 شهریور 1400 میزگردی با عنوان "دوگانگی شخصیت در فضای مجازی (چالش‌ها و راهکارها)" با حضور استاد محترم جناب آقای حجت‌الاسلام محمدرضا نقیه به‌صورت حضوری از ساعت 9:30 تا 11:30در مدرسه علمیه ریحانه برگزار شد.

 

در این میزگرد استاد محترم حجت‌الاسلام محمدرضا نقیه به‌عنوان کارشناس به ارائه بحث پرداختند و تعدادی از طلاب به‌عنوان اعضای این میزگرد با مطرح کردن سؤالات و پاسخ‌هایی که به یکدیگر می‌دادند،  فضای بسیار خوب علمی ایجاد کردند.

استاد در چهار محور بحث را آغاز کردند:

1- تعریف فضای مجازی

2- ویژگی‌های مثبت و منفی فضای مجازی

3- آسیب‌ها فضای مجازی

4- راهکار جهت حل آسیب‌های منفی

نتیجه مباحث مطرح‌شده از سوی طلاب در این میزگرد به شرح ذیل است:

استفاده از فضاهای مجازی اینترنت، ماهواره و... در دنیای امروزی افزایش یافته و این امر سبب نزدیکی هرچه بیشتر ارتباطات و تعاملات می‌شود. جدای از تأثیرات مثبتی که فضای مجازی دارد، استفاده نابهنجار و نادرست از آن سبب بروز یک سری چالش‌هایی می‌شود که در درجه اول اعتیاد اینترنتی را به همراه دارد، که این امر از نظر روان‌شناسی سبب ایجاد اختلال‌هایی در اخلاق و شخصیت هویتی فرد می‌شوند. اگر این امر به‌طور مستمر ادامه پیدا کند، فرد با واقعیت‌هایی که در آن رشد کرده بیگانه می‌شود و هنجارها و الگوهایی را که زمانی می‌توانست با آن‌ها ارتباط برقرار کند، بی‌ارزش و کم‌اهمیت می‌شوند و در مقابل عناصر و ارزش‌هایی را جایگزین آن می‌سازد که در بطن فضای مجازی قابل‌تعریف هستند. نتیجه این امر، دوگانگی در هویت و شخصیت فرد می‌شود که سلامت روانی او را به مخاطره می‌اندازد.

از طرف دیگر، با توجه به سرعتی که در ارتباطات مجازی وجود دارد، فرد وابسته به فضای مجازی در دنیای غیرواقعی، ازآنجاکه برای دست‌یابی به هر چیزی با زدن دکمه‌هایی می‌توانست به حداکثر چیزهایی که می‌خواهد برسد، اگر در دنیای واقعی نتواند با این سرعت به خواسته‌های خود برسد، به فردی کم اراده با قابلیت تحمل ضعیف تبدیل می‌شود که در مدت‌زمان مستمر گوشه‌گیر و منزوی می‌شود و برای این‌که دوباره به حالت طبیعی دنیای واقعی برگردد، نیاز به گذشت زمان است که در این مدت نیاز است تا فرد با قابلیت‌های صحیح استفاده از فضای مجازی و جنبه‌های روانی آن آشنا شود، که دراین‌ارتباط نیاز است تا در سطح جامعه نسبت به استفاده صحیح از فضای مجازی و اثرات مثبت و منفی که این پدیده دارد، فرهنگ‌سازی شود و  این امر یکی از وظایف مراکز فرهنگی کشور است، که نقش دولت در این امر می‌تواند بسیار مؤثر باشد.