نرگس خیری

شناسه خبر : 11140

1392/11/09

تعداد بازدید : 890

نرگس خیری

تحصیلات

مدارک حوزوی: سطح 2
وضعیت فعلی تحصیلی :دانشجوی کارشناسی ارشد رشته‌ی تفسیر و علوم قرآنی
دوره­های مهارت افزایی: دوره‌ی تربیت مربی قرآن

  آثار پژوهشی

پایان یافته

مقالات: امر به معروفو نهی از منکر در سیره‌ی رضوی، ولایت فقیه در علم کلام و قضا و قدر

در دست انجام

کتاب: تصویر پردازی ماورایی در قرآن (پایان‌نامه سطح 2)

 امتیازات و تشویقات

پایان‌نامه‌ی برگزیده در چهارمین جشنواره‌ی علامه‌ی حلّی (سال1390)

  زبان

عربی:                    متوسط □                         خوب □                                عالی □
انگلیسی:             متوسط n                       خوب □                                 عالی □

 گرایش­های مورد علاقه

اجتماعی           سیاسی             فقهی         کلامی□            قرآنیn
تاریخی              فلسفی□        اخلاقی  - تربیتی□                  روانشناسیn
 

 

چکیده

ازجمله جلوه های زیبا و باشکوه قرآن که در سرتاسر این کتاب آسمانی نمودی آشکار و چشم‌گیر دارند، الفاظ وتعابیری‌اند که تصاویر زنده و  بدیعی ر اخلق کرده اند وصحنه های شگفت و جذابی را پیش‌روی ‌بیننده قرار داده اند.
در پژوهش حاضر با عنوان «تصویرپردازی ماورایی در قرآن»، ضمن  بحث ازآفرینش‌های هنری در قرآن، به تصویر پردازی ماورایی نیز پرداخته می‌شود. از این رو، آیاتی بررسی شده‌اند که درقالب قصه، مَثَل، روایت و ... به نوع اعجاب انگیزی، امور فوق تصور بشری را درقالب الفاظ وکلمات به تصویر می‌کشند. ویژگی‌ها و شیوه‌های تصویر پردازی ماورایی، عناصر و اسلوب‌های تصویر پردازی در قرآن و مقایسه‌ی‌ قرآن وعهدین در تصویرپردازی ماورا، از جمله موارد مهمی است که در این تحقیق واکاوی شده  است.
نتایج حاصل از این تحقیق که به روش كتابخانه‌ای و شیوه‌ی توصیفی انجام شده، حاکی از آن است که قصدخداوندمتعال از تصویرپردازی‌های مختلف، قصه پردازی نیست؛ بلکه هدف از آن، تدبر درآیات الهی و  پند و اندرز و عبرت‌آموزی می‌باشد. این‌ نکته نیز بسیار قابل تأمل است که تمام تصویر پردازی‌های ماورایی در قرآن متناسب با حال بندگان است. تصویرپردازی‌ها درهمه جای قرآن کریم، زنده وسرشار از حیات دلکش و نغز است. هم چنین با توجه به پژوهش حاضر، چنین استیفاد می‌گرددکه خداوند برای بالا بردن سطح درک و فهم بشری از تصویرپردازی‌های ماورایی، از شخصیت بخشی استفاده کرده است. از این رو، قرآن به همه چیز جان می‌دهد، حتی به دیوار مرده شخصیت می‌بخشد وبرای او اراده قائل می‌شود.
ذکر این نکته لازم است که استفاده‌ ازاین شیوه‌ی ‌‌برتر قرآنی، در زندگی فردی و اجتماعی، جهت نیل به اهداف والای انسانی وارتقای درجات علمی واخلاقی بسیار مؤثر است.
کلیدواژگان: تصویر،تصویرپردازی،ماورا، قرآن،روایت،داستان وتمثیل.

اخبار مرتبط