محمود معلمی، در کرسی آزاداندیشی با عنوان "شرکت در انتخابات؛ انتخاب اصلح یا صالح مقبول" در جمع طلاب مدرسه علمیه خواهران اهل البیت(ع) ملک شهر شرکت در انتخابات را تکلیف الهی دانست و گفت: شرکت مردم در انتخابات در نظام اسلامی، علاوه بر اینکه حق مردم از جهت مشارکت در تعیین سرنوشت خویش است، تکلیفی الهی نیز محسوب می¬شود؛ بنابر بیانات رهبر معظم انقلاب بعضی صالحند، بعضی صالح¬ترند، بگردید آن صالحتر را شناسایی و پیدا کنید و به او رأی بدهید ... بروید تلاش و تفحّص خودتان را بکنید، اصلح را بیابید و آن کسی را که فکر کردید اصلح است و بین خودتان و خدا حجّت تمام شد، به او رأی بدهید و خاطر جمع باشید که تکلیفتان را انجام داده اید.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: تفاوت دو واژه اصلح و صالح مقبول این است که اصلح از نظر ویژگی ها اصلح است یعنی نمره عملکرد و ویژگی های شخصیتی او در تراز بالا قرار دارد به زبان ساده تر این که نمره اش ۱۰۰ است و نمره اش بالاتر از همه نامزدهای دیگر است می گویند اصلح است، چون صالح تر از صالح هاست.
معلمی اظهار کرد: رأی به صالح مقبول مبتنی بر این نظر است که از آنجا که تفرق آراء در انتخاب گزینهی اصلح موجب خواهد شد تا آراء تقسیم شود و از سطح آرای کاسته شود باید از گزینهی اصلحی که از بیشترین مقبولیت برخوردار نیست صرف نظر کنند و به گزینهی صالحی رضایت دهند که می تواند بیشترین آرا را به خود اختصاص دهد. ما وظیفه داریم اصلح را شناسایی کنیم و برای اصلح تبلیغ کنیم تا مقبول شود و مردم رای دهند.
وی، شرکت در انتخابات را یک وظیفه دانست و گفت: شرکت در انتخابات و گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است. البته ممکن است همة تلاشها به نتیجه نرسد؛ اما انتخابکنندگان باید تلاش کنند، برای این که گزینش درستی داشته باشند. ملاک برای انتخاب فرد اصلح بیانات رهبر معظم انقلاب و قانون است، وظیفه ما هم تبیین و روشنگری با کمال دقت و استدلال و منطقی بودن و حفظ آرامش است، اگر فرد اصلحی باشد که مقبولیت نداشته باشد امکان موفقیتش کم است و فرد صالح مقبول که پایین تر از اصلح است با مقبولیت عام می تواند پیروز میدان باشد.