حلیمه غیاثی بیان داشت : در این همایش که در سامانه سیمابا سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین کاظمی، نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی، به صورت آنلاین پخش گردید
ایشان پس از پخش سخنان رهبری در خصوص تمدن اسلامی بدین گونه به ایراد سخن پرداختند:
تمدن اسلامی در یک تعریف کلی، توسعهی کمی و کیفی فرهنگ می باشد. که فرهنگ شامل دو بخش است: مادی و معنوی. در بخش مادی می توان دستسازهای بشر را در نظر گرفت، و بخش معنوی، متن تمدن را تشکیل میدهد که اگر نباشد بخش مادی که شامل اختراعات، صنعت و .. است، معنا پیدا نمیکند. تفاوت در فرهنگ حاکم، تفاوت بر ابزار است که عامل تمایز بین فرهنگهاست.
مسئلهی چگونگی تأثیرگذاری سیرهی حضرت اباعبدالله در تمدن اسلامی موضوع اصلی این همایش است. معصومین(علیهم السلام)، تجلی نور الهی هستند؛ پیامبر عزیز اسلام (ص) و امیرالمومنین علی(علیه السلام) هر یک تجلّی خاصی دارند؛ مثلاً، فرصتهای تبلیغی که برای امام صادق(علیه السلام) فراهم بود در زمان سایر ائمه فراهم نشد.
استاد کاظمی در ادامه فرمود: صفاتی مانند: شجاعت، مبارزه با ظلم، اجرای امر به معروف و نهی از منکر ویژه دوران امام حسین(علیه السلام) است مقام معظم رهبری نیز در کتاب انسان250ساله به این مطلب اشاره کرده است. امام حسین(علیه السلام)، کشتی نجات و هدایت بشریت است که دیگر ادیان نیز به این باور قلبی اقرار کردهاند. کتاب«جواهر لعل» به الهام قلبی، رهبر آزادی بخش هند، «ماهاتما گاندی» به امام حسین(علیه السلام) اشاره کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین کاظمی سپس بیان نمود؛ بعد از شهادت امام حسین(علیه السلام)، جامعه دچار تحول و بیداری شد. به گونهای که قیامهای همچون؛ قیام مختار، قیام زید، قیام توابین و ... به خونخواهی از امام رئوف به پا خاستند.
انقلاب اسلامی ایران نیز جلوه تجلی سیره امام حسین(علیه السلام) محسوب میشود. چون همین تربیت یافتگان مکتب اباعبدالله هستند که با دست خالی مقابل اعراب متحجّر و اسلام آمریکایی ایستادگی کردند.
تمدن شناسان غربی نیز معتقدند که با پیروزی انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی- متجلّی سیره امام حسین(علیه السلام)- احیاء شده است. با مطالعه خاطرات شهید مصطفی چمران، امام موسی صدر و ... میتوان دریافت که این سیره در لبنان نیز وجود دارد.
ایشان در آخر سخنانشان، وحدت و همبستگی را عامل حرکت صعودی تمدن دانست و اذعان داشت که؛ تمدن دارای حرکت است یعنی با فراز و فرود همراه است.