مدرسه زینب کبری سلام الله علیها شهرستان هرسین

کرمانشاه- کرسی تحصیل طلاب خواهر در مدرسه شهرستان هرسین

شناسه خبر : 103159

1399/11/19

تعداد بازدید : 130

کرمانشاه- کرسی تحصیل طلاب خواهر در مدرسه شهرستان هرسین
کرسی آزاداندیشی با موضوع: «تحصیل طلاب خواهر در نظام کنونی تثبیت‌کننده و یا متزلزل‌کننده خانواده؟» با حضور اساتید مدرسه زینب کبری سلام الله علیها شهرستان هرسین در فضای مجازی برگزار شد .

کرسی آزاداندیشی با موضوع: «تحصیل طلاب خواهر در نظام کنونی تثبیت‌کننده و یا متزلزل‌کننده خانواده؟» با حضور اساتید در فضای مجازی برگزار شد .                                           

در این کرسی خانم  فهیمه چراغ‌بیگی به عنوان (ارائه‌کننده) ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش عنوان کرد: جامعه همانطور که به تحصیل و خدمت مردان نیازمند است، به تحصیل و خدمت زنان نیز در بعضی از مشاغل احتیاج بیشتری دارد. امروزه در نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان سمبل ارزش‌های یک جامعه اسلامی عنایت خاصی در نظام، به تحصیل بانوان بر اساس آموزه‌های دینی می‌بینیم، هدف از تحصیل باید با قصد آگاهی و خدمت به دیگران و برای رضای خدا باشد وگرنه بسیارند دانشمندانی که دانش آن‌ها آتش سوزنده‌ای است که جان خود و دیگران را می‌سوزاند لذا تحصیل پرورش‌دهنده شخصیت سالم فردی می‌باشد و براساس تاکیدات مکرر متون اخلاقی و تربیتی عدم تحصیل سرچشمه بسیاری از انحرافات خواهد بود.

 در ادامه کرسی، خانم سارا نوروزی به عنوان (منتقد) افزود: خانواده به عنوان اولین و مهم‌ترین جایی که شخصیت و تربیت فرد در آن شکل می‌گیرد، در دین اسلام مورد توجه قرار گرفته است از فضیلت‌های تشکیل خانواده در قرآن و روایات گرفته تا دستورهایی که به منظور تثبیت بنیان آن در قرآن و کلام اهل بیت (ع) بیان شده است. بی شک یکی از عوامل تحکیم خانواده وجود معنویت و اخلاق در روابط زوجین، والدین و فرزندان است. در این راستا حوزه‌های علمیه نیز با تربیت بانوان طلبه می‌توانند در تحکیم و تثبیت خانواده تاثیرگذار باشند و روابط انسان، انعکاس‌دهنده آموخته‌های پیرامونی اوست، فرهنگ و نحوه زندگی هر فرد، از اولین عوامل موثر در ارتباط او می‌باشد. به طوری که از رفتار یک جامعه می‌توان وضعیت فرهنگ و محیط رشد مردم آن را ارزیابی کرد. روابط اعضای خانواده متاثر از محیط و آموخته‌های غیرمستقیمی است که از اطراف دریافت می‌شود، بنابراین محیط سالم و هدایت‌گر یکی از عوامل تحکیم خانواده است. خواهران طلبه با بهره‌گیری از محیط سالم و هدایتگر حوزه و خودسازی فرصت بیشتری به جهت هدایتگری و ارتقاء فرهنگ خانواده دارند زیرا آموزه‌های دینی بیشتر در حوزه‌های علمیه ترویج می‌شود.

در پایان خانم زهرا رضانژاد به عنوان (داور) افزود: زنان در صدر اسلام، نه تنها از حق تحصیل و دانش برخوردار بودند بلکه حق تعلیم و نشر دانش بین زنان و حتی مردان همه داشتند. مخصوصا در رشته حدیث بعضی مثل حضرت زینب، سکینه دختر امام حسین (ع) ،ام‌ سلمه، ام جمیل، ام کلثوم و...