اصفهان/برگزاری ژورنال کلاب مقاله علمی پژوهشی «صورت‌بندی مفاهیم مطرح در بیانیه گام دوم جهت تحقق نظم نوین جهاني»

شناسه خبر : 102794

1399/11/08

تعداد بازدید : 109

ژورنال کلاب مقاله علمی پژوهشی با موضوع «صورت‌بندی مفاهیم مطرح در بیانیه گام دوم جهت تحقق نظم نوین جهاني» با حضور آقای دکتر یونس غفاری پور استاد دانشگاه با شرکت مدارس گروه پویندگان دانش متشکل از مدارس سطح سه خمینی‌شهر، شاهین‌شهر، نجف‌آباد، نفیسه و سطح سه و چهار مجتهده اصفهان با محوریت مدرسه و موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا سلام الله علیها اصفهان به‌صورت مجازی در سامانه سیما مورخ 99/11/8 برگزار شد.

آقای یونس غفاری پور در ابتدا با معرفی اجمالی مقاله به تعریف نظم نوین جهانی پرداخت و گفت: نظم نوین جهانی به رهبری آمریکا در پی تحقق حاکمیت واحد و مسلط بر همه‌ی عالم است. غربی‌ها با ارائه ارزش‌ها و هنجارهایی نظیر حقوق بشر، لیبرال دمکراسی و تجارت آزاد مبتنی بر اندیشه آمریکایی_غربی به دنبال تسلط بر فرهنگ، تمدن و نظام‌های بین‌الملل به‌منظور دستیابی به منابع سایر کشورها به نفع خود هستند. در مقابل این نظم، انقلاب اسلامی ایران که مبتنی بر ارزش‌ها و هنجارهای اسلامی خواستار استقرار نظم جدید شد و بدین شکل مبدل به چالشی برای آن‌ها گردیده است.

وی در ادامه با مشارکت طلاب، ایرادات مقاله در قسمت‌های چکیده، ادبیات تحقیق، پیشینه تحقیق و نتیجه‌گیری را موردبررسی قرارداد و گفت: نویسنده مقاله در چکیده هدف مقاله خود را دستیابی به پرسش از صورت‌بندی مفهوم نظم مطلوب نظام بین‌الملل بر اساس مفاهیم موجود قرار داده است. این در حالی است که هدف مقاله نمی‌تواند دستیابی به پرسش باشد زیرا هدف از نگارش مقاله پاسخگویی به یک پرسش است. همچنین محقق به تعریف مفاهیم کلیدی تحقیق خود مثل نظم جهانی، نظم جغرافیایی و... نپرداخته است. علاوه بر اینکه در پیشینه‌ی تحقیق وجه نوآوری قابل‌توجهی ذکر نگردیده است و در نتیجه‌ی تحقیق یافته‌های پژوهش به‌صورت واضح و روشن‌بیان نشده است.

استاد دانشگاه در پایان به نظم مطلوب از منظر جمهوری اسلامی ایران و بیانیه گام دوم اشاره و اظهار داشت: نظم مطلوب باید موجب امنیت و عدالت در نظام بین‌الملل گردد. به همین خاطر انقلاب اسلامی در قالب یک جریان غیرهمسو با تحولات و ساختار نظام بین‌المللی، مبتنی بر ارزش‌ها و باورهای اسلامی، نظامات ناعادلانه بین‌الملل را در طول چهار دهه حیات سیاسی خویش موردانتقاد قرار داده است و همواره سعی نموده با تقابل عملی و نظری و اتخاذ مواضع تجدیدنظر طلبانه به وضع موجود واکنش نشان دهد. در این راستا تحقق تمدن نوین اسلامي مبتنی بر ارزش‌ها و باورهای اسلامی می‌تواند امنیت و عدالت را در جامعه بین‌الملل ایجاد و نظم مطلوب را نهادینه سازد.