مریم احمدی طایفه

شناسه خبر : 10009

1392/07/28

تعداد بازدید : 883

مریم احمدی طایفه

زندگی نامه‌ی علمی    

تحصیلات

مدارک حوزوی: سطح2
مدارک دانشگاهی: کارشناسی ارشد
وضعیت فعلی تحصیلی: دانشجوی دکتری
دوره­های مهارت افزایی: روش تحقیق و سطح یک تدبر قرآن

آثار پژوهشی

پایان یافته

مقالات: آرای اصولی شهید اول، معنویت وجهانی شدن، ویژگی های رسالت امام زمانfدر برقراری عدالت وصلح جهانی، بررسی علمی فرهنگ ایثار وشهادت، آیه‌ی مباهله در تفسیر فریقین، نقش اهل بیت در تفسیر قرآن.

در دست انجام

مقالات: آرای تفسیری شهید صدر     

سوابق تدریسی، تبلیغی و اجرایی

تدریس:  تدریس علوم حوزوی (علوم قرآنی ، تفسیر، نهج البلاغه ، اصول...)درحوزه‌ی علمیه‌ی حضرت خدیجه hمشهد (ازسال1380تاکنون)، تدریس ترجمه وتفسیر به حافظان کل قرآن در مؤسسه‌ی جامعة القرآن کریم مشهد (1381 تا 1384)، تدریس علوم حوزوی (اصول ،عقاید،...)در مدرسه‌ی علمیه‌ی الزهرا‌ی بجنورد(1386و1387)، تدریس دروس معارف واخلاق در دانشگاه‌های بجنورد(1386 و 1387)، تدریس تجوید در دانشگاه علوم قرآنی بجنورد (1386 و 1387) و هم‌چنین تدریس مبانی و قواعد تفسیر، تفسیرو اصول در جامعة المصطفی مشهد(1388 تاکنون).
اجرا: معاون پژوهشی حوزه‌ی علمیه‌ی حضرت خدیجه hمشهد(1380تا1384)، همکاری در گروه علوم قرآن وحدیث جامعة المصطفی العالمیة (بهمن 88 تا شهریور90)، استاد ارزیاب تحقیقات پایانی طلاب ، نماینده‌ی مرکز مدیریت حوزه های علمیه‌ی خراسان ازسال 1386 تاکنون.

امتیازات و تشویقات

مقام اول رشته‌ی تفسیر جزء 16 تا 20 بزرگسالان قرآن در بیست و ششمین دوره‌ی مسابقات حفظ و قرائت و تفسیر قرآن در مشهد (اردیبهشت 83)؛
ارایه‌ی مقاله‌ی «ویژگی های رسالت امام زمانfدربرقراری عدالت وصلح جهانی» درهمایش تبیین ولایت امام عصرAواحراز رتبه‌ی ممتاز (مشهد، اردیبهشت 84)؛
رتبه‌ی اول اساتید برگزیده در رشته‌ی تفسیر و علوم قرآنی درهمایش برترین های حوزه (قم، 1385)؛
کسب رتبه‌ی ویژه در جشنواره‌ی علامه‌ی حلی (قم، 1387)؛
رتبه ی اول دربخش مقاله درسومین همایش برترین های حوزه های علمیه‌ی خواهران (قم، 1389).

زبان

عربی  خوبn     
انگلیسی:  متوسطn

گرایش­های مورد علاقه

   کلامی    
      

 چکیده       

این رساله با عنوان «آرای اصولی علامه‌ی حلی »با امعان نظر بر این که به بُعد اصولی آرای علامه کمتر پرداخت شده، درصدد آن است كه به بررسی نظرات و آرا‌ی اصولی آیت الله «حسن بن یوسف مطهر حلی» معروف به علامه،  از فقها و دانشمندان اصولی قرن هشتم هجری بپردازدو اصول حاكم بر دیدگاه ایشان را پیرامون این مباحث، كشف و استخراج نماید. بی‌شک ارایه‌ی دیدگاه ها و تحلیل آن‌ها، تفکیک نوآوری ها، تأثیرپذیری ها و رمز گشایی از شیوه و مبانی اصولی اصولیان، ضرورتی اجتناب ناپذیر است؛ چرا که تاریخ تحلیلی علم اصول و فلسفه‌ی آن ، از این مسیر عبور می کند و بدین وسیله می‌توان میزان رشد مباحث اصولی را به لحاظ کمّی و کیفی با توجه به زمینه های فردی و اجتماعی اصولیان ، در فراز و نشیب‌های تاریخ، بازشناسی کرد.
از تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای و شیوه‌ی تحلیل محتوا جمع آوری شده، چنین برداشتمی شودکه موارد ذیل از ویژگی‌های ابتکاری مباحث اصولی علامه است: استفاده از تعریف، اصول کاربردی، اصول مقارن، تعدد آرا و آمیخته کردن مباحث اصولی بامباحث کلامی. هم‌چنین این‌که بیش‌ترین تأثیر پذیری علامه از مرحوم  محقق و بیشترین تأثیرگذاری اش بر شهید اول و مقدس اردبیلی7می باشد . شایان ذکر است که علامه در اصول،آرا‌ی جدیدی نیز ارایه نموده است از جمله: عدم وجوب فحص از مخصص، تخصیص کتاب به خبر واحد، حجیت قیاس و مشتق .
کلید واژگان: علامه‌ی حلی، اصول و نوآوری های اصولی.

اخبار مرتبط